Guller Zoltán: méltó országképet mutató reptérre van szükség

Forrás: turizmus.com

 2019. február 15. 14:28

Az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán szerint méltó országképet mutató repülőtérre van szükség, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térsége legyen.

A Magyar Nemzetnek adott interjút a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, melyben többek között kifejtette, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Magyarország első számú vendégfogadó kapuja. Ehhez képest a külföldi turisták rendszeresen panaszkodnak a szolgáltatásokra, gondok vannak a biztonsági ellenőrzéssel, a poggyászfelvétellel, a becsekkolással, és a vezérigazgató szerint jogosan érheti kritika az illemhelyek állapotát vagy a  feltűnően rossz árfolyamokat kínáló reptéri pénzváltót, továbbá, a mai is aktív hiéna taxisokat.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Fotó: turizmus.com

Az MTÜ vezérigazgatója kitért a fapados járatok kiszolgálására hivatott „karámra” is. Úgy fogalmazott, hogy a repülőtér menedzsmentjének meg kell értenie: a repülőtér üzemeltetése nem egyszerűen csak gazdasági tevékenység, hanem Magyarország kapujának működtetése.

A vezérigazgató szerint a budapesti repülőtéren méltatlan körülmények között zajlik az utaskiszolgálás. Az MTÜ-nek pedig kiemelt célkitűzése, hogy a jövőben egy nemzetközi színvonalú, minőségi szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországhoz méltó reptér fogadja az utazókat, amihez érdemi együttműködésre van szükség.