Gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésre nyert közel egymilliárd forintot Zalaegerszeg

Forrás: MTI

 2021. szeptember 14. 15:57

Közel egymilliárd forintot nyert Zalaegerszeg a belváros gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésére, az összegből kerékpárutakat alakítanak ki, illetve tehermentesítik a Kossuth utca járműforgalmát - jelentette be a város önkormányzata kedden.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 997 millió forintot nyert a város a két elemből álló projekt megvalósítására. Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy pályázati források bevonásával is élhető várost teremtsen az emberek számára - olvasható a közleményben.

A teljes egészében vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából kétirányúsítják a Kossuth utcával párhuzamos, évtizedek óta egyirányú Kosztolányi utat, ami lehetővé teszi a belváros forgalomcsillapítását.

A beruházás másik elemeként a munkába járást elősegítő kerékpárutakat építenek, jelölnek ki vagy újítanak fel, lehetővé téve, hogy a belvárosból a város peremén található intézmények, ipartelepek és üzletközpontok kerékpárral is akadálytalanul és biztonságosan megközelíthetőek legyenek.

A beruházások várhatóan 2022 decemberére készülnek el

Fotó: 123rf.com

Összesen mintegy 4,4 kilométer hosszúságban új bicikliutat építenek vagy jelölnek ki, továbbá felújítanak közel egy kilométernyi meglévő kerékpárutat is.
A zalaegerszegi gyalogos- és kerékpárosbarát beruházások várhatóan 2022 decemberére készülnek el.