Gyerekbarát menetjegyiroda a belvárosban

 2013. augusztus 05. 18:52

Gyereksarkot alakítottak ki a MÁV-START dolgozói a Budapest belvárosában található menetjegyirodában annak érdekében, hogy a várakozás perceit megkönnyítsék mind a gyerekek, mind a szülők részére.

A kifestők, színezők, mesekönyvek segítségével a gyermekek is komfortosabbnak érzik az ott eltöltött időt. Ungvári Csaba, vezérigazgató szándékai szerint, a vasúttársaság egyre több módon (többek között kirándulásokkal, mozdonyos rendezvénnyel) kíván a gyerekekre, családokra is figyelmet fordítani.  A gyerekbarát menetjegyiroda a folyamat egyik lépcsőfoka.

A közel százötven négyzetméter ügyfélfogadó térrel rendelkező, légkondicionált menetjegyirodában belföldi és nemzetközi vasúti menetjegyek is vásárolhatók, a vonatok menetrendjével, árakkal kapcsolatban egyaránt kérhető felvilágosítás. A MÁV-START szakképzett, idegen nyelveket beszélő kollégái megkeresik az utasoknak a lehető legkedvezőbb vasúti ajánlatokat. A menetjegyirodában az egyszerűbb utazási igényeken túl akár charter- és külön vonatok megrendelését, csoportos utazások megszervezését is vállalják. A gyors és kényelmes ügyintézést modern ügyfélhívó rendszer segíti, így a várakozás kiszámíthatóbbá válik.

Az utazók a szolgáltatások és menetjegyek árát készpénzzel és bankkártyával is kiegyenlíthetik, ezen túlmenően a nemzetközi menetjegyek, helyjegyek euróért is megvásárolhatók. A pályaudvari sorban állás elkerülésének érdekében – főként a nyári utazási csúcsidőszakban – érdemes a menetjegyirodát választani, a címe: V. kerület, József Attila utca 16. Megközelíthető bármelyik metróval a Deák térig utazva vagy a 9-es, 15-ös, 105-ös, 115-ös, 16-os autóbuszok, 47-es és 49-es villamosok bármelyikével. Nyitva tartás hétköznaponként 9-től 18 óráig.