Gyerekhangon megszólaló GPS figyelmeztet a veszélyre

Forrás: turizmus.com

 2016. június 21. 13:09

Újabban a főváros 4-6-os villamosain gyermekek mondják be a következő megállót és közölnek egyéb közlekedési információkat, és mindezt angolul is teszik. Az ötletnek élénk sikere van, szinte minden utas elmosolyodik hallva a kicsik hangját.

De a gyerekhang arra is figyelmeztethet - amint az már több skandináv országban tapasztalható – hogy lassítani kellene, mert olyan helyre érkezik az autós, ahol kicsik bukkanhatnak fel váratlanul.

A Forsman & Bodenfors göteborg-i reklámcég egy olyan GPS-t alkotott, amely az iskolák, óvodák vagy játszóterek környékén, hirtelen gyerekhangon szólal meg. Ezzel a váltással az autósokat figyelmeztetik arra, hogy az érintett helyeken vezessenek lassabban – adja hírül az egyik hazai reklámorgánum. Mindez hatékony, hiszen minden, ami a rutintól eltérően figyelmeztet a veszélyre – legalábbis ideig-óráig – jól működik.

A briliáns ötlet, amely az If insurance Slow Down GPS névre hallgat – és bemutatófilmje méltó lehet az egyik legrangosabb reklámdíj elnyerésére is – a skandináv országokban már jól működik. Ezzel az alkalmazással az autósokat és persze más közlekedőket is arra figyelmeztetik, hogy az érintett helyeken lassítsanak.