Gyermekotthonnak ajándékoz számítógépeket a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2020. április 14. 16:05

Számítástechnikai eszközöket adományoz a repülőtérhez közeli Gyöngyvirág Gyermekotthonnak a Budapest Airport, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy az intézményben lakó hátrányos helyzetű gyermekek is részt vehessenek a digitális oktatásban.

A repülőtér-üzemeltető által adományozandó, használt, de kifogástalan műszaki állapotban lévő számítástechnikai eszközök listáján 10 db HP PC Elite 800G1 asztali számítógép, a hozzájuk tartozó LG 22 colos monitor, valamint ugyanennyi adathálózati kábel, billentyűzet és egér szerepel.

Az intézménnyel egyeztetve az eszközök átadását a húsvét utáni időszakra, egész pontosan a tavaszi szünet végére időzítik, hozzásegítve ezzel az iskolás korú bentlakókat ahhoz, hogy minél hamarabb és minél egyszerűbben vehessenek részt a járványhelyzet miatt bevezetett digitális oktatásban – írja közleményében a Budapest Airport.

A Budapest Airport ajándékával a gyermekotthon lakói könnyebben bekapcsolódhatnak a digitális oktatásba (képünk illusztráció)

Fotó: 123rf

A közlemény szerint a Budapest Airport és a Gyöngyvirág Gyermekotthon együttműködése nem előzmény nélküli. A repülőtér üzemeltetője a Robert Burns Alapítvány közreműködésével korábban már felajánlott egy jelentősebb összeget az intézmény számára, emellett több mint egy éve lehetőséget biztosít arra, hogy adománygyűjtő perselyek segítségével a terminálon megforduló utasok is támogathassák az otthon lakóit.