Gyomorpanaszok és robogós balesetek

 2013. július 10. 11:23

A magyar turisták külföldön számos okból kerülnek kórházba, ezek térségenként változóak.

 

Törökországban, Tunéziában és a környező országokban a gyomorpanaszok vezetik a listát, ám nem feltétlenül a vírusos/bakteriális fertőzések, hanem az all inclusive ellátásnak ellenállni nem tudó, magukat „túlevő” utasok miatt – mondta el Horváth Péter, a MABISZ utasbiztosítási tagozatának elnöke.
A tengerpartokon a kisebb zúzódások, törések, a kagylók, sziklák okozta sérülések a leggyakoribbak, de sokan kerülnek kórházba robogós baleset miatt, főleg azon helyeken, ahol nem kötelező a bukósisak használata. Általánosságban viszont a vakbélgyulladás és a szív-elégtelenségek is sok utast kényszerítenek külföldön kórházba és évi 10-15 alkalommal az elhunytak hazaszállításáról kell gondoskodniuk a biztosítóknak.
false
Horváth Péter felhívta a figyelmet, hogy a hazai utasbiztosítók jellemzően a Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt” országokban a háborús és terrorcselekményekből eredő károkat ugyan nem állják, ám az általános orvosi ellátást igen. A jelenlegi egyiptomi események kapcsán megjegyezte: a már elindult utasok esetében a rendkívüli helyzetek ellenére is általában bevállalják a biztosítók a kint tartózkodók biztosítását.