Gyorsan magához tért a thaiföldi turizmus

Forrás: turizmus.com

 2023. január 27. 15:50

Biztató látogatószámmal zárta a tavalyi évet Thaiföld turizmusa.

Thaiföld turizmusa gyors tempóban lábal ki a koronavírus-járvány okozta válságból. 2022-ben a turisztikai minisztérium adatai szerint 11,15 millió külföldi turista érkezett az országba, az egy évvel korábbi 428 ezer után. Csak decemberben 2,24 millió vendéget fogadtak– írja az n-tv.de.

A járványügyi korlátozásokat ősszel törölte el a délkelet-ázsiai ország. A járvány előtti év szintjére persze még nem sikerült visszakerülni: 2019-ben 40 millió külföldi vendéget regisztráltak a hatóságok.

Tavaly több mint 11 millió külföldi turista érkezett Thaiföldre

Fotó: 123rf.com

A tavalyi eredmények túlszárnyalták a kormány várakozásait, amely most azon fáradozik, hogy fellendítse az ország számára olyannyira fontos turizmust. Az ágazat részesedése a GDP-ből 12 százalék körüli volt a pandémia előtt. A népszerű nyaralóhelyeken sokkoló hatása volt a járványnak, Phuket szigetén például 2021 nyarán a járvány előtti látogatószámnak csupán egyetlen százalékát regisztrálták, miközben a gazdaság 90 százalékban a turizmuson alapul.

Tavaly a legtöbb látogató Malajziából, Indiából és Szingapúrból érkezett Thaiföldre. 2023-ban 25 millió külföldi látogatóra számít a turisztikai minisztérium, köztük legalább ötmillió kínai vendégre, akik a járvány előtt a látogatók legnagyobb részét tették ki.