Még könnyebb lesz eljutni a bécsi reptérre Nyugat-Magyarországról

Forrás: turizmus.com

 2023. július 20. 18:06

Alsó-Ausztria keleti és Burgenland északi részéből az eddiginél gyorsabban és egyszerűbben lehet majd a bécsi repülőtérre utazni, miután az Osztrák Államvasutak (ÖBB) kiépíti az összeköttetést az Alsó-Ausztria keleti részén található Bruck an der Leitha és Schwechat között.

A bécsi repülőtér az ingázók legfontosabb központja a régióban, ahol mintegy 22 500 munkavállaló dolgozik, de maga Bécs is fontos célállomás az ingázók számára. Egy további, Enzersdorf an der Fischa-i regionális pályaudvar megépítésével – amelyhez egy Park & Ride létesítmény is kapcsolódhat – még több potenciális utas és ingázó profitálhat a bécsi repülőtérhez, illetve tovább, a Bécsbe vezető, gyors vasúti kapcsolatból – írja közleményében az ÖBB.A bécsi repülőtérre irányuló utasforgalom egyharmada a jövőben várhatóan vasúton fog bonyolódni. Ez nemcsak a károsanyag-kibocsátás csökkenésével jár majd, hanem a közlekedési rendszer hatékonyabb kihasználásához is hozzájárul.

A bécsi repülőtér az ingázók legfontosabb központja a régióban

Fotó: Facebook

A vasúti kapcsolattal a jövőben sokkal gyorsabban elérhetőek lesznek a repülőtértől délkeletre fekvő úti célok. Bruck an der Leitha és a repülőtér között mintegy 15 percre, Neusiedl am See és a repülőtér között mintegy 30 percre rövidül a menetidő.

A fejlesztésnek nemzetközi jelentősége is van, a bécsi repülőtér és Bruck an der Leitha közötti új szakasz ugyanis a Bécs – bécsi repülőtér – Győr – Budapest – Pozsony határon átnyúló összeköttetés része. A szakasz kiépítésével megteremtődnek a bécsi repülőtér és Budapest, illetve Pozsony közötti gyors, közvetlen összeköttetés feltételei.

A fejlesztés jelentősen hozzájárul az Európai Unión belüli vasúti hálózatépítéshez. A bécsi repülőtérnek az európai nagyteljesítményű hálózatba történő bekapcsolásával – a környezet- és klímavédelem jegyében – a rövid távú repülőjáratok számának csökkentése is lehetővé válik.

A közvetlen összeköttetés ezenkívül támogathatja a térségben a regionális kereskedelmi területek fejlődését is.