Gyorsabban élénkül a luxusutak piaca, mint az olcsóbb nyaralásoké

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 16:07

Egy új tanulmány szerint a luxusturizmus gyorsabban élénkül az Egyesült Államokban, mint az olcsóbb utazások, ami részben a „nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek” számában érzékelhető növekedésnek köszönhető.

A GlobalData.com felmérése szerint a válaszadók 29 százaléka mondta, hogy utazási költségvetése megnőtt ahhoz képest, amit a koronavírus-járvány kitörése előtt költött volna nyaralásra.

A megnövekedett kiadások legnagyobb haszonélvezője a luxus szabadidős piac volt, mivel az iparágban erőteljes fellendülés kezdődött, amint a tehetősebb fogyasztók – akiknek most már magasabb a rendelkezésre álló jövedelmük – 2021-ben ismét utazni kezdtek.

„Sok minden közrejátszik abban, hogy a luxuspiac miért élénkül gyorsabban, mint más szektorok, de szerintem a legfőbb oka az, hogy a legtöbb ember az elmúlt két évben kerülte a nagy utazásokat" – mondta Emily Brillanti, a Vita Brillanti elnöke a Travelpulse turisztikai hírportálnak.

„Ennek eredményeképpen félretették a megtakarított pénzüket, amit most luxusutazásokra fordítanak."

luxusturizmus_123

Az Egyesült Államokban a luxusszállodák szabadidős utazóktól származó teljes szállodai bevétele tavaly 147 százalékkal nőtt 2020-hoz képest

Fotó: 123rf.com

Fontos eleme a luxusutak növekedésének az is, hogy az utazók felismerik, sokkal jobban értékelik a kényelmet és azt, hogy gondoskodnak róluk, mint ahogyan azt a múltban gondolták.

Mindezt pedig egy olcsóbb utazásnál nem kapják meg, míg a luxusutazásnál ez a szolgáltatási és kényelmi szint általában megvan.

„Az emberek szívesen adnak ki 300-500 dollár többletköltséget éjszakánként, ha ez azt jelenti, hogy jól gondoskodnak róluk, és nagyszerű élményben lesz részük" – mondta Brillanti.

A GlobalData tanulmánya szerint az Egyesült Államokban a luxusszállodák szabadidős utazóktól származó teljes szállodai bevétele tavaly mutatta a legerősebb fellendülést, 147 százalékkal nőtt 2020-hoz képest. Az adatok azt mutatják, hogy az amerikai állampolgárok két százalékának nettó vagyona 2021-ben meghaladta az 1 millió dollárt.

A felmérés szerint a rendelkezésre álló jövedelem növekedése a világjárvány okozta korlátozások miatti megtakarítások, vagy a megugró ingatlanárak következményeként kialakuló kedvező gazdasági feltételek révén jöhetett létre.