Gyorsulhat a becsekkolás a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2017. június 10. 11:19

Tíz új check-in pultot állítottak üzembe a budapesti repülőtér 2B terminálján, és több mint 400 négyzetméterrel nőtt az indulási csarnok utasváró területe. Innen indul a legtöbb utas a nyaralóhelyekre.

A fejlesztést a forgalom dinamikus növekedése indokolta: májusig 14,5 százalékkal volt több utas, mint tavaly, a légitársaságok pedig mintegy két tucat új járatot jelentettek be az idei évre, aminek a fele már el is indult.

A Budapest Airport forgalmi igazgatója, Huszka Péter elmondta, a légitársaságok majdnem 800 ezerrel több ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 százalékos többletet jelent a nyári csúcsban. A 2A terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.

Az új utasfelvételi pontok a pultsorok találkozásán található széles átjárón keresztül érhetők el

Fotó: Budapest Airport

Az új utasfelvételi pultok a meglévő pultsoroknak háttal épültek meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

Ezenfelül a terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával egy nagy területű váróteret is kialakítottak az új check-in pultok előtt. A forgalmi igazgató szerint a világos burkolatnak és a nagy mennyiségű világításnak köszönhetően, a kevés természetes fény ellenére is, sikerült kellemes atmoszférát teremteni az új térben.

Az új check-in pultok a meglévőknek háttal épültek meg

Fotó: Budapest Airport

A fejlesztés része a BUD2020 elnevezésű, 50 milliárd forintos beruházási programnak, amelynek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát, és épül meg a 2B terminálon az új utasmóló is.

Kapcsolódó cikkek