Ha most foglal, 4400 forintért repülhet Lvivbe

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 11:28

Jövő áprilistól a Ryanair is járatot indít Budapestről az ukrajnai Lvivbe. Ezt egy nappal a rivális Wizz Air lvivi járatnyitása után jelentette be az ír fapados.

A Wizz Air – két másik járat nyitása mellett – kedden sajtótátékoztatón jelentette be, hogy 2020 júniusától járatot indít az ukrajnai Lvivbe. (Az ukrajnai nagyváros korábbi neve Lemberg, illetve Lvov volt, így vélhetően többen ismerik – a szerk.). Egy nappal később a Ryanair sajtóközleményben tudatta, hogy a 2020-as nyári menetrendjének részeként jövő áprilistól heti két járatot közlekedtet Budapestről ugyanebbe a desztinációba. Az ír low-cost légitársaságnál jelenleg 2020 októberéig foglalható a járat. Lviv óvárosa a világörökség része, így vélhetően Budapestről sok kulturális érdeklődésű utasra számítanak.

A Ryanair közleményében azt is írja, közép- és kelet-európai folyamatos terjeszkedésének megünneplésére szeptember 13-án éjfélig mindössze 4440 forintért foglalható a lvivi járatra repülőjegy 2019. december végéig történő utazással, közvetlenül a weboldalán.

Lviv látképe

Fotó: Pixabay

Augusztusban az odesszai járatok kapcsán kísértetiesen hasonló történt: a Wizz Air Budapest–Odessza járatának bejelentése után pár nappal a Ryanair is bejelentette saját gépének elindítását az ukrán városba.