Ha tél, akkor Donovaly

Forrás: turizmus.com

 2014. november 11. 19:05

A téli szezon közeledtével mostanra minden a helyére került a közeli síterepeken, nincs ez másként az egyik legnépszerűbb szlovák síparadicsomban, Donovalyn sem. A síterep frappáns prezentációban mutatkozott be november 11-én Budapesten.

Miután a Szlovák Idegenforgalmi Képviselet vezetője, Sonja Jelinkova röviden felsorolta, mi mindenért érdemes télen is Szlovákiába látogatni, a síterep sajátosságairól hallhattak előadást a jelenlévők.

 

A 11 kilométeres pályarendszert, 2 ülőliftet és 12 húzóliftet kínáló síterepen a rutinosak és a kezdők is találnak nekik megfelelő pályákat és kihívásokat, ráadásul a kicsiket is oktatják és szórakoztatják a Fun Parkban. Itt idei újdonságként nemzetközileg is egyedülálló, speciális mini snowboardpark nyit a 3-7 éves korosztálynak.

Donovaly évről évre szépen fejlődik, az idén az „éjszakai" síelés 16 és 21 óra között érhető el, 2 felvonó és 2 lesiklópálya használatával és immár nincs szünet a nappali és az esti üzemelés között.

De a síterep nemcsak sokoldalú, hanem kedvező árú is, különösen a Park Snow Carddal, amellyel például 20 százalékos kedvezményt kap a felhasználó a 3–6 napos bérletekből. Ötletes a síjegyek és bérletek kialakítása is, december 25-ig mindössze 10 (gyerekeknek 8) euróért válható 7 órás jegy, illetve elérhetők egyéb, pár órára szóló jegyek is. A Super Skipass pedig a környező síterepekre is érvényes, 7 síterepet és 132 kilométernyi pályát foglal magában.

 

A Donovaly síbérlet itthon is beszerezhető elővételben, ráadásul 20 százalék kedvezménnyel, a Lupus Travelnél, amely az utazásban és szállásfoglalásban is segíti az vendégeket. Érdekesség, hogy az iroda az EUB-vel közös speciális terméket is kínál: 15 százalékos kedvezménnyel váltható síbiztosítás, a termék kizárólag erre a síterepre érvényes.

A további lehetőségekről, információkról, árakról, programokról magyar nyelven is részletes tájékoztatást ad a www.parksnow.sk weboldal, hiszen a szlovákok és lengyelek után, velük fej-fej mellett, a magyarok adják a legnagyobb számú vendégéjszakát a térségben.