Oktoberfest és hagyományőrző Lufthansa-járat

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 10:59

Számos meglepetéssel készül az Oktoberfestre a Lufthansa, emellett pedig szeptemberben két hagyományőrző járatot is indít.

A többéves szokás szerint a Lufthansa kabinszemélyzete hagyományos bajor ruházatot a visel a légitársaság egyenruhája helyett egyes Münchenből induló járatokon az Oktoberfest idején. A Lufthansa ezenkívül söröshordókat is elhelyez a fedélzeten, hogy hagyományos csapolt sört szolgáljon fel az utasoknak repülés közben.

Csapolt sört is kérhetnek repülés közben az utasok

Fotó: Lufthansa

A korábbi évekhez hasonlóan a Lufthansa utasai a Münchenből egyes európai célállomásokra induló járatokon is találkozhatnak a népviselettel. Október 5. és 7. között a Lufthansa CityLine egyik járatának dolgozói cserélik az egyenruhát hagyományos bajor viseletre. A hagyományőrző járatok idei célállomásai: Berlin, Köln/Bonn, Luxemburg, Pisa, Genova, Amszterdam, Rzeszow, Temesvár és Cagliari. A hagyományt folytatva a 2-es terminál utasait kiszolgáló földi személyzet tagjai is bajor ruhát viselnek majd az Oktoberfest alatt. A női dolgozók dirndlire, férfi kollégáik pedig bőr rövidnadrágra cserélik a Lufthansa egyenruháját. A légitársaság első osztályú váróinak dolgozói fekete-arany népviseletben fogadják az utasokat.

Bajor népviseletben a Lufthansa személyzete

Fotó: Lufthansa

Az 1960-as években már szolgáltak fel frissen csapolt sört a Lufthansa járatain. Akkoriban a Lufthansa Senator Service lepte meg vele az utasokat, és a légitársaság az idén feleleveníti a hagyományt. A repülésre alkalmas hordót kifejezetten a Lufthansa hagyományőrző járataira választották ki. A különleges hordóban szelep szabályozza a szén-dioxid nyomását, így a sör akár 10 ezer méter magasságban is biztonságosan csapolható.

Egy utaskísérő épp friss pilseni sört csapol egy Boeing 707 fedélzetének „Lufthansa Senator Service” részén a hatvanas évek elején

Fotó: Lufthansa

A friss sör mellé az üzleti osztály utasai ünnepi menüt kapnak. Idén első ízben a Lufthansa utaskísérői állították össze a menüsort – az LSG Sky Chefs szakértőinek közreműködésével. Ennek során figyelembe vették korábbi hagyományőrző járatok személyzetének ötleteit, tapasztalatait. Az idei kínálat: szarvasgombás marhatatár, szemling rizlingszósszal és bajor krém pisztáciapesztóval.

A müncheni Lufthansa várók is felkészültek az Oktoberfestre. A tavalyihoz hasonló módon, most is több mint 4000 kg húskenyér (Leberkäse), több mint 38 ezer perec és mintegy 750 kg fehér kolbász elfogyasztására számítanak a repülőtér 2-es termináljában és szatellit épületében található 12 váróban. Az ételek mellé természetesen az összes váróban oktoberfesti csapolt sört szolgálnak fel. Az Oktoberfest első hétvégéjén a müncheni 2-es váróba érkező utasok különleges dobozt kapnak ajándékba. A doboz az ünnep minden kellékét tartalmazza: söröskorsóra húzható szalagot, vitaminitalt, néhány sós perecet, és söröskorsó alakú gyümölcsös gumicukrot.

A légitársaság a német csapolt sör mellett bajor pereccel és sonkával lepte meg amerikai utasait, amihez egy kupica magas alkoholtartalmú borókapálinkát kínált

Fotó: Lufthansa

2018. szeptember 19-én New York-ba (Newark) indul majd Münchenből a Lufthansa első hagyományőrző járata. A második szeptember 25-én követi, ezúttal Szingapúrba. Október 6-án a München és Sanghaj közötti járat utasainak is részük lehet a különleges élményben, az Oktoberfest hivatalos lezárása előtt.