Hahn Air: csődbiztosítás és egyéb extrák

Forrás: turizmus.com

 2016. május 03. 15:09

Május 3-án reggelivel egybekötött bemutatón ismertette a Hahn Air (HR), a világ vezető e-ticketing légitársasága újdonságait a meghívott több mint 50 utazási iroda képviselőjének.

Az 1994-ben alapított Hahn Air immár 314 partnerrel büszkélkedhet, és világszerte 193 ország mintegy 96.000 utazási irodájában  használják szolgáltatásait, a ticketing centrumok száma hamarosan eléri az 5000-et. Saját irodával rendelkezik Minneapolisban, Montevideóban, Párizsban, Casablancában, Johannesburgban, Delhiben és Manilában.

És miközben Magyarországon 85 légitársaság tagja a GDS-eknek, a Hahn Air-en keresztül 166 légitársaságot foglaltak az utazási irodák, míg tavaly világszerte összesen 1 milliárd dollár értékben értékesítettek utazási szolgáltatást Hahn Air okmányon, az ingyenes csődbiztosítást tartalmazó repülő- illetve vasútjegyek száma meghaladta a 22 milliót.

Jelentős forgalomemelkedést jelent a HR által bevezetett új struktúra, melynek keretében kisebb légitársaságok kerülhetnek be rendszerükbe H1 járatszám alatt és a jegyek kiállíthatók a HR jegystockján a helyfoglaló rendszereken keresztül. Jelenleg H1 járatszáma alatt 46 kisebb légitársaság járatai foglalhatók és értékesíthetők a HR rendszerben.

A másik nagy újdonság, hogy egyre több vasút társaság és egyéb szolgáltató járataira is lehet foglalni a GDS rendszerben 5W járat számok alatt és a jegyek kiadhatók HR okmányokon. Jelenleg 5 szolgáltató tagja a rendszernek: az argentin Buquebus komp társaság, amely járatai Montevideo és Buenos Aires között közlekednek, a vasút társaságok közül az NTV, Renfe, WESTBahn és a Tinker.

A bemutatón továbbá rámutattak: a Hahn Air rendszer egyszerű, mivel az utazási irodák saját GDS rendszerükben foglalhatnak és egyetlen dokumentumon ki tudják állítani, függetlenül attól, hogy a foglalásban több légitársaság járatai szerepelnek. Továbbá lehetővé teszi olyan légitársaságok jegyeinek kiállítását, amelyek nem tagjai a magyarországi BSP-nek, illetve H1 járatszám alatt számos olyan kis- illetve fapados légitársaság járataira lehet foglalni, amelyek a helyfoglalási rendszerekben nem találhatók.

Emellett a világon egyedülálló módon, minden Hahn Air-re kiadott jegy ingyenes csődbiztosítást tartalmaz, mi több,. meghatározott esetekben és összeghatárokig a HR visszafizeti az utasnak a le nem repült szakaszok árát az illetékekkel együtt, ha az adott légitársaság csődeljárás alatt áll. Csatlakozási-  illetve menetrend változásokból eredő problémák esetén a szállás és egyéb költségeket egy megadott összeghatárig szintén megtéríti a Hahn Air.

A rendszer megbízhatóságát mutatja, hogy a visszatéríteni kívánt jegyeket garantáltan 14 napon belül rendezik. 24 órás segítségnyújtási rendszerük 7 nyelven érhető el, a www.hahnair.com weboldal pedig minden szükséges információt megad az utazási irodák számára a zökkenőmentes jegykiállításhoz.

A világon egyedülálló módon lehetőségük van az utazási irodának, hogy  évente egyszer kiválaszthasson egy hibás jegykiállítás miatti terhelést (ADM-et), melyet a Hahn Air visszavon. A Hahn Air rendszerében regisztrált utazási irodáknak bizonyos feltételek mellett lehetőségük van évente két ADM eltörlésére is.

A Hahn Air weboldalán interaktív útvonal térkép (route map) található és megjeleníthetők a városkódok, melyek jelentős segítséget nyújtanak a jegyeladók számára. Nagyon hasznos továbbá a partner légitársaságok elérhetőségeit tartalmazó adatbázis, mely lehetőséget biztosít az utazási irodáknak arra, hogy egy adott légitársasággal közvetlen kapcsolatot létesítsen.

A 2015-ben a legtöbb Hahn Air-en értékesített 3 jegyirodát ünnepélyes keretek között köszöntötte a táraság kereskedelmi igazgatója Gerhard Pilop, aki átadta a Martin Trófeát az OTP Travel, Morea és Morton’s utazási irodáknak.