Hajléktalanok vezetnek Bécsben túrákat

Forrás: turizmus.com

 2016. július 07. 16:58

Most új oldaláról ismerhetik meg az osztrák fővárost azok, akik részt vesznek a Shades Tours különleges idegenvezetésén, ezen ugyanis Bécsben élő hajléktalanok mutatják be a város „árnyékos" oldalát.

Egy ismeretlen világ tárul fel a bécsi Shades Tours résztvevői előtt. A lelkes, autentikus és szakértő túravezetők a hajléktalanok rejtett világába engednek átfogó betekintést az érdeklődőknek. A vezetést személyes történetek gazdagítják, és arra is fény derül, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik otthon nélkül maradnak az osztrák fővárosban.

 

A projekt természetesen nemcsak a résztvevők szociális érzékenységét növeli, hanem az idegenvezetők számára is hasznos,hiszen segíti őket a beilleszkedésben és visszavezeti őket a munkerőpiacra. Munkájukért nem csak fizetést kapnak, hanem motivációt és önbizalmat is szereznek általa. A Shades Tours több bécsi szociális intézménnyel is együttműködik, többek között a Városi Iskolatanáccsal (Stadtschulrat) és a Bécsi Szociális Alappal (Fonds Soziales Wien).

 

A vezetéseket németül illetve angolul tartják. A túra nagyjából 2–2,5 óra hosszú, 15 euróba kerül fejenként és előzetes regisztrációhoz kötött. (Fotók: Shades Tours/Faruk Pinjo)