Hajók és hurrikánok

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 11. 16:32

A karibi-térséget sújtó hurrikánok ellenére a tengerjárók piacán nem számítanak tartós visszaesésre a régióban, hiszen a világ ezen táján épp a turizmus a legnagyobb iparág. A károk mielőbbi elhárítása mindenki közös érdeke.

Ahogy a Royal Caribbean hazai képviseletétől megtudtuk, a cég hajói csak a hurrikán idején törölték útjaikat vagy módosították az útvonalat, ám a kieső, több ezer fő befogadására alkalmas tengerjárók ez idő alatt a lakosok, az ott ragadt turisták vagy a személyzet biztonságos helyre szállításában segítettek.

Nemes Horacek Márta irodavezető elmondta: a szeptember 8-án induló és Kubába tartó Empress of the Seas és a szeptember 8-án kifutó Majesty of the Seas útját törölték, de utóbbi hajó humanitárius tevékenységet végez a katasztrófában érintett területeken.

Az Empress of the Seas

Fotó: Royal Caribbean

Eközben az Enchantment of the Seas közel 1200 kabinjában a floridai partoknál rekedt alkalmazottakat és családjaikat szállította biztonságos helyre. Az Adventure of the Seas pedig vasárnap St Martinra tett kitérőt segélycsomagokkal, visszafelé pedig az ottrekedtek evakuálásában segített. (St Martin szigetén a szállodák olyan mértékű károkat szenvedtek, hogy néhány szállodalánc az idei foglalásait kényszerült törölni – a szerk.)

A hajótársaság a törölt utak árát teljes mértékben visszatéríti, mi több, a 30 napon belül újrafoglalóknak 25%-os vouchert is ad.

Az Enchantment of the Seas 1200 kabinjában a floridai partoknál rekedt alkalmazottakat és családjaikat szállította biztonságos helyre

Fotó: Royal Carobbean

Nemes Horacek Márta szerint a hurrikán elvonultával a turisztikai infrastruktúra helyreállítása gyorsan lezajlik, és megkezdődik az újjáépítés, így tartós visszaesésre a hajós utak terén nem számít.

A Costa Cruisesnak jelenleg nem tartózkodik hajója a térségben, és egyelőre a téli szezonra az értékesítés zavartalanul folytatódik – tudtuk meg Tarnóczi Barnától, a hajóstársaság vezérképviseletét ellátó Tensi Holiday tulajdonos-értékesítési igazgatójától.

Az OTP Travel hajós partnerei az időjárási viszonyokat figyelembe véve módosították útvonalaikat és a hajótársaságok folyamatosan tájékoztatják irodánkat az aktuális változásokról– tudtuk meg Bagoly Tamástól, az OTP Travel kiutaztatási üzletágvezetőjétől. Az irodának jelenleg nincsenek utasai a térségben, a később induló utakkal kapcsolatban pedig még nem érkezett reakció a résztvevőktől.

Hétfőig összesen több mint 12 500 repülőjáratot töröltek a karibi-térségben és Floridában, ahol a hurrikán miatt 31 repülőtér és 12 város hajókikötője zárt be.

Kapcsolódó cikkek