Újraindul a hajókörjárat Esztergom, Szob és Zebegény között

Forrás: MTI

 2021. május 28. 10:53

Szombaton újraindul az Esztergom-Szob-Zebegény hajó körjárat - írta Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Facebook-oldalán.

Vasárnap, gyereknapon ingyen hajózhatnak a 18 év alattiak az Esztergomból 11 és 16 óra között óránként induló kirándulóhajóval. A kísérőik jegye mindössze 500 forintba fog kerülni.

Spányik Gábor, a MAHART PassNave Kft. ügyvezető igazgatója arról is tájékoztatott, hogy az Esztergom-Szob-Zebegény körjárat napi két alkalommal várja majd a hajózni vágyókat, és a többi dunakanyari hajójárathoz hasonlóan rendkívül kedvező áron, ezer forintért vehetik igénybe az utasok - fogalmazott bejegyzésében a politikus.

Mostantól Esztergomot is könnyebben elérik hajóval a kirándulók

Fotó: Facebook / Mahart

Hernádi Ádám polgármester korábban is jelezte már, hogy Esztergom turizmusának újbóli fellendítéséhez szükség lenne a járat mielőbbi újraindítására - mivel a járványügyi adatok folyamatosan javulnak, erre lehetőség is nyílt - tette hozzá.

Csak biztatni tudok mindenkit, hogy látogasson el Esztergomba, hiszen rengeteg látnivaló várja! A város és a keresztény magyarság jelképének egyaránt tekinthető Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, azaz a bazilika és a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma olyan kincseket rejt, amelyeket érdemes évről évre megnézni.

A Duna Múzeum - amely nemrég részesült rangos nemzetközi elismerésben - amellett, hogy rendkívül látványos kiállítással és nagyon gazdag ismeretterjesztő anyagokkal bír, a legkisebbeknek is szórakoztató hely. A természetjárást előnyben részesítőknek pedig akár a Búbánatvölgy, akár a Vaskapu jó célpont lehet, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) Strázsa-hegyi tanösvénye is sok érdekességet tartogat - írta Facebook-oldalán a kormánypárti politikus.