Hajós szervezetek köszönetnyilvánítása a Sironán

Forrás: turizmus.com

 2017. július 09. 20:12

Július 7-én a Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) és a Személyhajósok Szövetsége kellemes dunai hajóút és elegáns büféebéd keretében látta vendégül azokat a partnereit, akik a Carl Lutz rakpart átépítése során gondba került hajósoknak komoly szakmai segítséget nyújtottak.
A szakmai viták és érdekegyeztetések sora után eljött a pihenés és a szórakozás ideje, köszöntötte a meghívottakat Völner Pál, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke és Varga Zsolt, a Személyhajósok Szövetségének elnöke, a rendezvény házigazdája.

S valóban, nem szólt másról a baráti hangulatú összejövetel, mint a köszönetnyilvánításról a hajós társaságok részéről és a város panorámájában való gyönyörködésről finom falatok között, a Duna Jászai Mari tértől a Müpáig tartó szakaszán és vissza.

Az elegáns Sirona hajó fedélzetén mondtak köszönetet partnereiknek a hajós szervezetek

A hajós kirándulás helyszínét a háromszintes Sirona hajó biztosította, a meghívottak között ott voltak a beruházás kivitelezői, projektfelelősök, az autóbuszos szakma érdekképviseleti szervei, a NiT Hungary és az MKFE, s az érdekképviseletben aktívan részt vevő idegenvezetők a MIe és a MISZ kötelékein belül.

A Sirona felső, nyitott fedélzetéről a vendégek élvezhették a főváros panorámáját

Mint ismeretes, a MAHOSZ és a Személyhajósok Szövetsége a Carl Lutz rakpart átépítésének folyamán számos olyan helyzettel szembesült, amelyek veszélyeztették a területen tevékenykedő hajózási vállalkozások működését, sok esetben a hajókra történő eljutást.

A büféebédet a hajó légkondicionált éttermi részében tálalták

A problémák jelentős részét csak szakmai összefogással és hathatós érdekképviselettel lehetett megoldani, melynek eredményeként június végére az érintett rakparti szakaszon egy megnyugtató, s mind a parkolóhelyek számát, mind az utaskényelmet és utasbiztonságot tekintve is kielégítő forgalmi rend alakult ki.

 

Kapcsolódó cikkek