Hajós turizmus: fejleszt a Viking Line

Forrás: turizmus.com

 2018. február 28. 16:57

A Viking Line új személyszállító hajót rendelt, amelyet várhatóan 2020-ban avatnak fel.

A hajós turizmus bevált hétvégi kirándulási forma Skandináviában, amely bár évtizedek óta virágzik, még mindig van hova fejlődnie.

A svéd tervező-belsőépítész cég, a Koncept Stockholm munkatársai rendezik majd be a hatalmas szállodahajót, az ő nevükhöz fűződik a Stockholm belvárosában tavaly megnyílt Haymarket Hotel, valamint a klasszikus Grand Central City Scandic belső tereinek megálmodása is.

A Viking Line fedélzetén

Fotó: turizmus.com

A Viking Line hajótársaság piacvezető márka a Balti-tengeren, és újabban arról híres, hogy próbálnak a lehetőségekhez képest környezetbarát tengeri utazásokat bevezetni. Ennek egyik változata, hogy földgázzal működtetik majd e monstrumokat, így csökkentve a károsanyag-kibocsátásokat, amelyekre újabban annyira érzékeny a tenger élővilága.

A hajók berendezése nagyjából mindenütt egyforma, ám ahhoz, hogy az utasok szívesen kipróbálják az új tengerjárókat, a tervezők igyekeztek az eddiginél is nagyobb üvegfelületeket beépíteni a közösségi terekbe. Az volt a cél, hogy a hajó minden pontjáról nagyszerű legyen a kilátás a szigetekre - nyilatkozta Jan Hanses, a Viking Line vezérigazgatója.

A jövő utazási élményét szeretnénk megteremteni – nyilatkozta az alltomresor.se turisztikai magazinnak a Niclas Makowsky és Ann Marie Ekroth által vezetett tervezőcsapat, akik hotelek, éttermek, bárok, gyógyfürdők és áruházak után most „vízre szállnak”.

Az új hajó, amely 2800 utast tud egyszerre szállítani, Kínában épül, a Xiamen hajógyártó cégnél, de a projektben részt vesznek finn, és más európai beszállítók is.

Kapcsolódó cikkek