Halálos baleset történt egy raliversenyen Komárom-Esztergom megyében

Forrás: MTI

 2024. március 24. 18:33

Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A 11. Esztergom-Nyerges Rally második napján, a Lábatlan-Bajna gyorsasági szakaszon történt baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt.

A helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét már nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, további hatot - köztük egy gyermeket - könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Súlyos baleset történt a 11. Esztergom-Nyerges Rally második napján

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége közleményében részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és családtagoknak, és jelezte, hogy a baleset körülményeit a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége nem ad további információt, illetve nyilatkozatot.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között.

Az m1 helyszíni tudósítása alapján mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni. A versenyt azonnal leállították, zajlik a helyszínelés és az eset vizsgálata - hangzott el az m1 Híradójában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.