Halléban tartja a DZT idei közép-európai workshopját

Forrás: turizmus.com

 2016. október 14. 20:52

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) október 16–17. között a nemzetközi utazási szakma 100 képviselőjét fogadja 14 közép-európai országból a 6. Zentraleuropa-Workshopon Halléban (Saale).

A résztvevők, köztük 70 vásárló és 27 médiaképviselő, 14 közép-európai országból érkeznek: Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország, Szerbia Bosznia-Hercegovina és Montenegró.

A Zentraleuropa-Workshop (ZEW) magja a Händel-csarnok nagytermében megrendezett workshop, ahol 30 németországi turisztikai vállalkozás mutatja be aktuális termékeit és szolgáltatásait. A kiállítók és a vásárlók tapasztalatot cserélhetnek a trendekről, a küldőpiaci keresletről és a németországi turisztikai kínálatról, üzleti kapcsolatokra tehetnek szert, illetve kiépíthetik hálózatukat. A DZT a keretprogramon belül szemináriumokat is kínál a német kiállítók számára.

„A ZEW értékesítési platformként az elmúlt öt évben rendkívül hozzájárult ahhoz, hogy még jobban feltárjuk Közép-Európa és Délkelet-Európa növekvő piacait – nyilatkozta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – Idén január és július között csupán a Szövetségi Statisztikai Hivatal által feljegyzett részt vevő országok vendégeinél majd 6,9 millió vendégéjszakát regisztráltunk. Ebben az időszakban ezen országok közül többen átlagon felüli növekedést mutatnak az európai küldőpiaccal való összehasonlításban, ilyen például Lengyelország (+5 százalék), Románia (+3,9 százalék), Szlovákia (+15,4 százalék), Horvátország (+12 százalék) és Ukrajna (+15,3 százalék).  Egy külön ezekre a piacokra kidolgozott tervvel tovább szeretnénk stabilizálni és növelni a vendégéjszakák számát a növekedéssel kecsegtető piacokon" – tette hozzá.

Burg Hornberg
Forrás: DZT


Stefan Voß, a Stadtmarketing Halle (Saale) GmbH ügyvezetője elmondta: „Szász-Anhalt a reformáció jubileuma miatt a jövő évben fokozottan a nemzetközi figyelem középpontjába kerül – számunkra ez egy kiváló alkalom, hogy a közép-európai workshop vendéglátóiként bemutassuk városunk és régiónk turisztikai sokszínűségét az utazási szakma döntéshozóinak."

A szakmai vásárlók a pre-convention túrák keretein belül a workshop előtt részletesen megismerkedhetnek a Berlintől Dessaun és Wörlitzen keresztül Halléig található UNESCO világörökségi helyszínek turisztikai kínálatával. A médiaképviselők a Freiburg/Saale, Naumburg, Querfurt és Eisleben útvonalon gyűjtenek turisztikailag fontos információkat a régióról.