Hamarosan autópályán utazhatunk egészen Nagyszebenig

Forrás: turizmus.com

 2019. június 14. 09:38

A tervek szerint július végén adják át a romániai A1-es autópálya egy fontos hiányzó szakaszát, utána Nyugat-Európából egészen Nagyszebenig autópályán lehet végigszáguldani.

Július végén megnyitják a forgalom előtt a Lugost Dévával összekötő autópályát, egy kisebb szakasz kivételével, amelyen átjárót kell építeni nagytestű emlősök számára – írja az Agerpres hírügynökségre hivatkozva a szekelyhon.ro.

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy az A1-es autópálya részét képező Lugos–Déva sztráda 4-es szakaszának építője arról biztosította, hogy július végéig lezárják a munkálatokat.

„Persze, van egy feltétel, és szeretném, ha nem értenének félre: ha annyit fog esni az elkövetkezőkben is, mint az elmúlt időszakban, amikor több mint 35 napon át esett, természetesen lassabban fognak haladni, mint most, amikor süt a nap és jól lehet dolgozni” – tette hozzá.

A Temesvár és Déva közötti szakasz átadása után autópályán lehet száguldani egészen Nagyszebenig (Sibiu)

Fotó: wikipedia

A miniszter szerint július végén egyszerre nyitják meg a forgalom előtt a 3-as és a 4-es szakaszt, így autópályán lehet majd utazni Nagylaktól Nagyszebenig, kivéve egy 8,75 km-es szakaszt, amelyen vadátjárót kell építeni. A farkasok és medvék számára építendő átjáró 180 millió euróba kerül, a megtervezésére és kivitelezésére már kiírták a versenytárgyalást – mondta Răzvan Cuc, hozzátéve, hogy szigorúan betartják a környezetvédelmi előírásokat.

Az egyik legszebb erdélyi szász város, Nagyszeben még közelebb kerül Európához

Fotó: pixabay