Hamarosan elkészülnek a turistabusz parkolók a pesti rakparton

Forrás: turizmus.com

 2015. március 11. 17:05

Február végén kezdődtek el a turistabusz parkolóhelyeket építő munkálatok az id. Antall József rakparton. Az V. kerületi önkormányzat és a BKK közös projektjének célja, hogy a városnéző és turistabuszok új parkolóhelyei révén csökkenjen Lipótváros zaj- és légszennyezése.

A rakparton március közepétől egyszerre hét busz parkolhat majd – adja hírül az V. kerületi orgánum. Itt lesznek a le- és felszálló helyei a városnéző buszoknak is.  A projekt segíti majd a Parlament és a Kossuth tér megközelítését, és csökkenti a Lipótváros belső részére eső buszforgalmat. A fejlesztés az alsó rakpart Kossuth tér és Jászai Mari tér között szakaszát érinti - derül ki a közleményből.

De bizonyára hatással lesz az egész környék közlekedésére, azaz jótékony hatással lesz az autóforgalom gördülékenységére, mivel a parkolóknak köszönhetően a városnéző és turistabusz forgalom Lipótváros külső határára tevődik át.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezzel párhuzamosan megalakult a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turistabusz közlekedéssel foglalkozó munkacsoportja, mely hamarosan komplex koncepciót vitat majd meg a témára vonatkozóan.