Hamarosan indul a lyoni közvetlen járat

Forrás: turizmus.com

 2016. április 11. 17:02

Az easyJet április 26-tól heti három alkalommal közvetlen járatot indít Franciaország második legnagyobb városába, Lyonba.

A repülővel körülbelül két óra alatt elérhető francia városba az easyJet heti három járata kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik. A Budapest Airport előzetes, múlt év novemberében ismertetett piaci felmérései szerint évente minimum 40 ezer utasra lehet számítani ezen az útvonalon, hiszen eddig a Lyonba tartó utasok vezették az Európán belüli, Budapestről induló és átszálló utasok listáját. Lyon egyszerre izgalmas turisztikai desztináció, például egy hosszú hétvégére, és egyben fontos kereskedelmi, üzleti célpont is.

Fotó: Lyon Tourist Office and Convention Bureau/ Tristan Deschamps


Lyon szakácsművészete évszázados múltra tekint vissza. A Bouchons Lyonnais, vagyis a hagyományőrző éttermek családias hangulattal és változatos étlappal várják a vendégeket, az igazi ínyencek pedig a város14 Michelin-csillagos étterme közül is választhatnak. A környék legismertebb itala a várostól északra fekvő történelmi borvidékről származik: a friss, gyümölcsös beaujolais-i vörösborok a legmagasabb minőséget képviselik. Lyon óvárosában, a Vieux Lyon kerületben számos étterem és kávézó kínálja a térség étel- és italkülönlegességeit.

Fotó: Lyon Tourist Office and Convention Bureau/ Tristan Deschamps


A város remek helyszín arra is, hogy az utazó megtapasztalja az igazi francia életérzést. Lyon ugyanis tökéletesen megőrizte történelmi karakterét, emellett szinte minden megtalálható itt, ami Párizsra is jellemző. A világhírű nemzetközi divatlegendák üzletei mellett a helyi tervezők butikjaiban kedvükre válogathatnak a francia sikk rajongói. A történelmi óváros pedig lenyűgöző épületekkel és kiállításokkal várja az érdeklődőket. A városnézés során kihagyhatatlan élmény a Place des Terreaux bebarangolása, de érdemes megpihenni a Szépművészeti Múzeum (Musée des Beaux Arts) csodálatos kertjében is.