Hamarosan a metaverzumban is repülhetünk a Vuelinggel

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 17:49

A spanyol Vueling egyike az első légitársaságoknak, amely felkínálja majd utasainak a lehetőséget, hogy egy metaverzumban tervezzék meg és foglalják le utazásaikat. A fapados légitársaság a hazai fejlesztésű Next Earth metaverzummal és az Iomob applikációval kötött partnerséget.

A magyar fejlesztésű, földterület-alapú Next Earth partnerségre lép a barcelonai Iomobbal, amely egy közlekedési platformot fejleszt. Az Iomob applikációja egy decentralizált közlekedésszervező alkalmazás, céges ügyfeleik építhetik be digitális megoldásaikat a saját platformjaikba – írja a Forbes.hu.

Az együttműködésnek köszönhetően a felhasználók a Next Earth-ben megtervezhetik majd és le is foglalhatják utazásaikat, sőt akár végig is mehetnek az útvonalon a metaverzumban. Az Iomob integrálásával ugyanis több mint 270 nagyváros tömegközlekedését, légitársaságait és vasútjait érik el a felhasználók anélkül, hogy mezővel rendelkeznének a Next Earth-ben (A Next Earth a Föld pontos megfelelőjét modellezte le, amelyet 10×10 méteres mezőkre osztottak, a felhasználók megvehetik a területeket).

Az összes utazáshoz kapcsolódó szolgáltatás bent lesz a platformban, el sem kell hagyni a repülőjegy- és hotelszoba-foglalásokhoz, és még az utazás karbonlábnyomát is kiszámítja. Az egyik első légitársaság, amely belép a metaverzumba, a Vueling lesz, amely a tervek szerint már az év vége felé elkezdi a metaverzumban is árusítani a repülőjegyeket – derül ki a Simple Flying cikkéből.

metaverzum_123rf

Hamarosan a Vueling spanyol légitársaság is bekapcsolódik a Next Earth-be. Ezzel az egyik első légitársaság lesz, amely egy metaverzumban nyújt szolgáltatást

Fotó: 123rf.com

Jesus Monzo, a Vueling forgalmazási stratégiáért felelős vezetője így kommentálta az új együttműködést: "Célunk, hogy a technológia és a virtuális világok előnyeit kihasználva egyre gazdagabb, egyszerűbb és személyre szabottabb élményt nyújtsunk ügyfeleinknek az utazásuk megtervezésekor. A valós utazások és az egyes szakaszok karbonlábnyomának vizualizálása, valamint a metaverzum használata a legkevésbé környezetszennyező lehetőség az utazás kiválasztásához és lefoglalásához, amire eddig még nem volt példa."

A Vueling metaverzumon belül vásárolt jegyei a valós világban is felhasználhatók lesznek. Ez azt jelenti, hogy amikor a Next Earth platformján – amelynek jelenleg közel 240 000 felhasználója van – jegyet vásárolnak majd, a rendszer lefoglal egy helyet a Vueling valódi járatára is.