Hány ember éri körbe a Pörbölyi Titánt?

Forrás: turizmus.com

 2018. október 29. 15:41

Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája mellett több ritkán látott óriáshoz is elvezet a Gemenc Zrt. legújabb túrája.

A 12 méteres törzskörméretű Pörbölyi Titán hazánk legnagyobb fája, amely a Gemenci erdőben a Móric-Duna partján található.

A november 3-án 10:00-kor a Pörbölyi Vadászháztól induló vezetett túra ezt a csodálatos csomoros fekete nyárfát is érinti, de emellett az ismert túraútvonalaktól távolabb rejtőző tölgyek, szilek, kőrisek hatalmas példányait is megtekinthetik a kirándulók.

A résztvevők megmérik az óriások átmérőjét, törzskerületét, megbecsülik magasságukat és korukat. A közel 10 km-es túrát a nehéz terep és az útvonal hossza miatt csak 14 éves kor felett ajánlják a szervezők.


A túra résztvevői megmérik az óriások átmérőjét, törzskerületét, megbecsülik magasságukat és korukat

Fotó: gemenczrt.hu

Az erdőgazdaság kéri, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat a kirándulók a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában telefonon, e-ail-ben vagy személyesen.

A szervezők zárt túraruházatot, túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként, egyben felhívják a figyelmet, hogy a program változhat az időjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ ITT.