Happy Bike kerékpáros-központot avattak Letenyén

Forrás: MTI

 2019. június 26. 13:28

A horvát–magyar Happy Bike program keretében kerékpáros-központot adtak át Letenyén.

A határon átnyúló együttműködési projektre Letenye, valamint a horvátországi Perlak (Prelog) és Ludbreg település több mint 866 ezer euró pályázati támogatást nyert el, amelyből Letenye 414,5 ezer eurót meghaladó támogatási forrást kapott – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A projekt célja, hogy a Magyarországról (Letenyéről) induló turisták a horvátországi Perlak (Prelog) és Ludbreg települések érintésével egy körtúrát tehessenek a térségben.

A Letenyén, több mint 80 millió forint ráfordítással kialakított kerékpáros centrum pihenőhelyként szolgál. A régi, funkcióját vesztett művelődési házat és a romos melléképületet felújították, így a szerdán átadott kerékpáros-centrum már teljes felszereltséggel várja a turistákat: lehetőség nyílik pihenésre, zuhanyzásra, főzésre. Az udvaron zárt, fedett kerékpártárolókat alakítottak ki, és a biciklik karbantartását és javítását is biztosítani tudják.

A program keretében Letenyén és környékén pihenőhelyeket, infópontokat alakítottak ki, a kerékpározható útvonalak mentén információs táblákat helyeztek el

Fotó: letenye.hu

A program keretében Letenyén és környékén pihenőhelyeket, infópontokat alakítottak ki, a kerékpározható útvonalak mentén információs táblákat helyeztek el. A tanösvényen táblák jelzik, hogy mely útvonalakat ajánlják a turistáknak, a városban elhelyezett információs táblák pedig Letenye történetét, a város nevezetességeit, a Mura élővilágát mutatják be.

A projekt horvátországi szakaszán Prelog külterületén, Oporavecben egy kisebb kerékpáros központot alakítottak ki, Ludbreg környékén pedig új kerékpárút épült. A turisták és a helyi lakosok így a Letenye, Prelog és Ludbreg közötti útvonalon már csaknem 100 kilométeres szakaszon kerékpározhatnak.

Kapcsolódó cikkek