Haris Travel – idén is új utakon, törzsutasokkal

Forrás: turizmus.com

 2018. február 11. 16:58

Az immár hagyományos Haris katalógus-bemutató ugyancsak jól sikerült, hiszen több mint 250-en, főleg törzsutasok vágtak neki a február 10-i kirándulásnak.

Korábban történt

Az új, 2018-as, nyár-ősz katalógusban körülbelül 10 százalék az újdonság – tudtuk meg Haris Richardtól. Slágernek számít Burma, a kaukázusi államok, Algéria, valamint Ecuador-Kolumbia, olyannyira, hogy az utak jelentős része már be is telt. Ezekbe az országokba csak néhány utazási iroda szervez túrákat. körutazásokat.

Utasaik nagy része 50 év feletti, akik nem annyira a last minute hívei, igénylik a jól szervezettséget, a magyar, a történelemben, művészetekben, természettudományokban jártas idegenvezetőt, és akiknek a 3-4 csillagos szállodák és a félpanzió hozzátartozik a kényelemhez. A Haris által szervezett utak jelentős része körutazás, amely távoli tájakra hív, ahol elengedhetetlen a helyismeret, az ottani kapcsolatrendszer vagy éppen a vízum nem egyszerű beszerzése. Egy tíznapos amerikai, afrikai vagy ázsiai út esetében nagyon fontos a részletekre menő kidolgozottság.

San Francisco

Fotó: Haris Travel Club

Népszerű a Laosz-Vietnam-Kambodzsa régió - Ázsia ezen része egyre kedveltebb, hiszen bizonyos közel-keleti országok a politikai vallási konfliktusok miatt kiestek az utóbbi években. Albániára is mind többen kíváncsiak, több programjuk is célba veszi, mint például az Albánia-Makedónia út, montenegrói kitekintéssel. Idén is több mint 80 ország szerepel a katalógusukban. A belföldi és szomszédoló kirándulásokra szintén sokan jelentkeznek.

Az öt busznyi utas először két budapesti templommal ismerkedett meg, majd a Kecskeméten, a Cifrapalotában látható Seuso kincseket tekintette meg a népes csoport. A nap, a Hari-hagyományoknak megfelelően, a visegrádi Reneszánsz étteremben, középkori lakomával fejeződött be.