Harmadszor indult útjára a Hol vagy, Kajla? program

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 11:54

A Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek június 16-ától augusztus 31-éig díjmentesen utazhatnak a közlekedési társaságok járatain az újraindult program keretében.

Június 16-án ismét útjára indul a Hol vagy, Kajla?  elnevezésű turisztikai program, amellyel az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel az ország természeti és kulturális értékeit.

A népszerű programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV idén is örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel bármilyen nyári kiránduláshoz ideális belföldi célpontot elérhetnek. Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Június 16-ától augusztus 31-éig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek díjmentesen utazhatnak a közlekedési társaságok járatain. A Balaton24 napijegyet váltó kísérő felnőttek számára a könnyebb jegyvásárlási lehetőségek miatt a Kajla-programban utazó gyermek részére a MÁV-START bevezeti a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet. Ezt a napijegyet a Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében, kizárólag a Kajla-programban részt vevő gyermekek vehetik igénybe.

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV-applikáción keresztül is meg lehet váltani. A díjmentes menetjegy a MÁV-START Balaton24 és a Balaton72 jegyei mellé is megváltható.

A MÁV a programhoz csatlakozva 2019-ben felmatricázott egy nagy teljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhatnak az utasok.

A Kajla-útlevéllel díjmentes vonatjegyet válthatnak a gyerekek

Fotó: MÁV

A Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthatnak el az ország bármely pontjára. Az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén kedvezményes menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet. A Kajla-kedvezményt az érintett tanulók június 16. és augusztus 31. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

A Kajla-program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak a kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, az osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. A régi, zöld Kajla-útlevél idén nyáron utazáshoz már nem lesz felhasználható.

A Kajla kutyás mozdonnyal idén is sok helyen találkozhatnak az utasok

Fotó: MÁV

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata nem csak a vonatokon és a buszokon, hanem a zárt állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező.

2020 nyarán, július 1-től augusztus 31-ig több mint harmincnégyezer gyerek utazott Kajla-jeggyel. Az őszi szünet idején, október 17-től november 4-ig tartó időszakban pedig több mint hatezer gyerek élt ezzel a lehetőséggel. A járványhelyzet előtt, 2019 nyarán több mint százezer kisiskolás utazott Kajla-jeggyel. A Volánbusz a tavalyi őszi szünetben csatlakozott a programhoz, autóbuszjáratain közel nyolcszáz utazás történt a Kajla-útlevéllel.

A kampány részleteit a Hol vagy, Kajla? program honlapján érheti el az utazóközönség.