Harminc éve közlekedik Budapestre az El Al

Szerző: Polgár Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. március 27. 17:29

Március 27-én ünnepelte az izraeli légitársaság a budapesti járat elindításának jubileumát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ebből az alkalomból a Tel-Avivba tartó repülőgép utasforgalmi beszálló pontjánál ünnepi beszédet tartott Váradi János, az El Al légitársaság budapesti igazgatója. Váradi János elmondta: nagy örömmel tölti el, hogy 30 éve folyamatos Budapest és Tel-Aviv között a légi közlekedés.

A 30 esztendő alatt több százezer magyar utazott Ferihegyről Tel-Avivba és millión felüli azoknak az utasoknak a száma, akik Izraelből érkeztek Ferihegyre. Elmondható, hogy az El Al a valódi kapocs, amely összeköti Magyarországot Izraellel. Az El Al légi járatoknál kiemelt fontosságú, hogy az utasok biztonságban legyenek.

Váradi János felvágja az ünnepi tortát

Fotó: turizmus.com

Tavaly október 15-e óta jelentős változás történt az El Al-nál, a félfapados járatokat hagyományos üzemelésű járatokká alakították át, ennek első jele, hogy a világoskék repülőgép külsejét fehérre festették át, belülről pedig folyamatosan teszik komfortossá az utasteret.

Már fehér a festés

Fotó: turizmus.com

A Budapest-Tel-Aviv közötti járatok sikerét bizonyítja, hogy a tavalyi év decemberében 93%-os volt a repülőgépek telítettsége, a 30 éves jubileumi járat pedig teljesen megtelt. Az utazási célok nagyon változatosak, az utasok között találunk társas úton részt vevőket, zarándokútra menőket és családi látogatásra indulókat. Váradi János köszöntője után került sor az ünnepi torta felvágására és felszeletelésére, melyet az utazóközönség is megkóstolhatott.