Három hétre be kell zárniuk az utazási irodáknak Szászországban

Forrás: turizmus.com

 2021. november 23. 09:54

Egy rendkívüli rendelet értelmében december 12-ig be kell zárniuk az utazási irodáknak Németországban, Szászország tartományban, az érintettek nyílt levélben tiltakoznak.

A Szász Szabadállam egyik új rendelete értelmében az utazási irodáknak, biztosítóknak és más pénzügyi szolgáltatóknak – a takarékpénztárak és bankok kivételével – be kell zárniuk az üzlethelyiségüket, egyelőre december 12-ig. Ennek megfelelően az utazási irodák csak telefonon és online érintkezhetnek az ügyfeleikkel – írja a Reise vor 9.

Az utazási irodai helyiségek bezárását konkrétan nem indokolja meg a rendkívüli rendelet. A tartományban egyébként az ún. 2G-szabályozás vonatkozik a legtöbb üzletre, amelyek tehát nyitva tarthatnak, de kizárólag az oltottak és a koronavírus-fertőzésből felgyógyultak léphetnek be a helyiségekbe. A szigorú szabályok alól az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, benzinkutak stb. kivételt jelentenek.

Az üzleteknek nem, az utazási irodáknak be kell zárniuk Szászországban

Fotó: ©danielrudolfpics/123rf.com

A Drezdai Utazási Irodák Egyesülete a tartományi kormányhoz intézett nyílt levélben tiltakozik az intézkedés ellen, amelyet „önkényesnek és diszkriminatívnak” neveznek.  Mint írják, nem értik, miért kell bezárniuk, miközben más üzletek, amelyekben a vevők még meg is érinthetik vagy felpróbálhatják az árukat, a 2G-szabály alkalmazásával továbbra is nyitva lehetnek.

A levél szerint az utazási irodák többnyire kisebb üzlethelyiségek, mérsékelt látogatószámmal, és a többi kis üzlethez hasonlóan sikeres higiéniai koncepciókkal dolgoztak hónapok óta. Az ügyfelek ráadásul időpontra érkeztek az irodákba, amivel jól lehetett szabályozni a forgalmat.