Három hónap alatt kötjük az utasbiztosítások 40 százalékát

Forrás: turizmus.com

 2019. május 28. 09:44

Az utasbiztosítások több mint 40 százalékát a három nyári hónapban kötik az ügyfelek, de még mindig csak nagyjából minden második utas – közölte a Netrisk biztosításközvetítő a biztosítási szezon elején.

A legnagyobb biztosításközvetítő portál által tavaly közvetített utasbiztosítások esetében a leggyakoribb utazási célok a városlátogatások (38%), a tengerparti nyaralások (25%) és a síelések (12%) voltak.

A megjelölt célpontok háromnegyedét hat ország adja: a legtöbben Ausztriába (30%) és Horvátországba (24%) utaztak, őket követi Görögország (7%), illetve Anglia, Franciaország és Csehország (5-5-5%) Bár a legtöbben gépkocsival (42%) közelítették meg a kiválasztott úti célt, a repülőgépes utak aránya (37%) mostanra immár csaknem utolérte azt. A biztosított külföldi utak átlagos hossza 7 nap volt – olvasható a cég közleményében.

A biztosítások negyedét tengerparti nyaralásra kötik az utazók

Fotó: Pixabay

Az utazási főszezon kezdete előtt a Netrisk közétette azt is, az előző évben a portál kérdőíves megkérdezése alapján mely biztosítók termékei kapták a legkedvezőbb értékelést az ügyfelektől. Az ügyfélszavazás alapján a nyertesek sorrendben a Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe, az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. és az Allianz Hungária Biztosító Zrt. voltak.

Fontos azonban látni, hogy bár az utasbiztosítási piac évről évre folyamatosan bővül, az utasbiztosításokkal fedezett külföldi utak aránya továbbra is csak 50 százalék körül mozog, ami azt mutatja, hogy bőven van még tér a további fejlődésre.