Három „must see" őszi látnivaló Japánban

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 31. 17:31

Japánban minden évszak különleges, de létezik sok-sok olyan hely az országban, melyek ősszel teljesen átváltoznak. A Japánspecialista utazási iroda összeállította azt a három japán helyszínt, ahova feltétlenül érdemes ellátogatni ősszel, vagyis a Momiji idején.

1. Happoen Kert


A Happoen, vagyis „a nyolc égtáj kertje" Tokió belvárosában található, és az ország egyik legkülönlegesebb helyszíne, ahol az utazót a nyugalom, a természetközeliség és a tradíció háromszöge keríti hatalmába. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a kert a 14 milliós zsúfolt és zajos nagyvárosban maga a béke szigete, ahol ámulatba ejtő környezetben, történelmi épületek és különleges bonsai fák között élvezhetjük az ősi japánkert földöntúli nyugalmát, amit egy hagyományos teaszertartással koronázhatunk meg.

A kert egyaránt elénk tárja az Edo korszak romantikáját, valamint Japán egyedülállóan gazdag kultúráját és szellemiségét. Elnevezése látványából ered, hiszen a kert minden égtájból szemlélve csodálatos, különösen ősszel, amikor az ezer színben pompázó falevelek között egy teljesen más világban érezhetjük magunkat.

 

2. Nikkó


A fővárostól picit eltávolodva találjuk Nikkót, az ország egyik legfestőibb tájával rendelkező városát. A település természeti kincsekben és látnivalókban különösen gazdag, hiszen lépten-nyomon hegyek, völgyek, folyók, meleg vizű források, tavak, szakadékok és vízesések szegélyezik. Nikkó emellett híres történelmi örökségéről is, úgy is nevezik: a sógunok nyughelye. A leghosszabban, egyhuzamban uralkodó család, a Tokugawa dinasztia családi nyughelye itt található ugyanis. Ennek révén Nikkóban impozáns mauzóleumokkal és emlékművekkel is találkozhatunk, amelyek az országban található legszebb építészeti remekek közé tartoznak. Ennek remek példája a Toshogu szentély, amely díszítésével és faragványaival egyedülálló látványt nyújt az oda látogatóknak. Ráadásul, ha ide látogatunk, alkalmunk nyílik megkeresni a méltán híres, három bölcs majmot, akik a legendák szerint nem hallják, nem beszélik és nem látják a gonoszt.

 

3. Shikoku szigete


Japán negyedik legnagyobb szigete főként zarándokhelyeiről híres, itt található ugyanis a 88 templom zarándokút, amely Japán egyik legősibb és egyben leghosszabb ilyen útja. A szigetet elképesztő szépségű hidak kötik össze a főszigettel, így könnyen megközelíthető; minden évben több millióan látogatnak el ide azért, hogy végigjárják az 1400 kilométeres utat, amelyet 88 buddhista templom szegélyez.

Bár van hivatalos útvonal, amely az óramutató járásával megegyező irányban járja körbe a szigetet, nem kötelező ezt betartani, ráadásul nemcsak gyalogszerrel, hanem bármilyen közlekedési eszközzel teljesíthetjük a távot, annál is inkább, mert a zarándokút gyalogos megtétele másfél-két hónapot vesz igénybe. Ennek ellenére azok, akik látni szeretnék a sziget valódi, hagyománnyal és különleges természeti értékekkel tarkított arcát, mindenképpen saját lábukon induljanak útnak, legalább egy rövid szakaszon.