Három napra rögzíthető a repjegy ára ezen a foglalási oldalon

Forrás: turizmus.com

 2023. november 17. 14:56

A Kiwi.com új árrögzítési funkciót vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy ügyfelei akár 72 órára befagyasszák a repülőjegy árát anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük a teljes összeget.

Az új utazási hack különösen hasznos lesz azoknak az utazóknak, akik szeretnék kihasználni a nagyszerű repülőjegy-ajánlatokat, de egy kicsivel több gondolkodási időre van szükségük - hangsúlyozza a csehországi székhelyű vállalat lapunkhoz eljuttatott közleménye.

A Price Lock (árrögzítés) szolgáltatás három napra zárolja a jegyárat az ügyfél számára, így ha az ár a következő 72 órában emelkedne, az ügyfél nem fizet semmi pluszt. Ha viszont az ár csökken, az ügyfél mindig az alacsonyabb árat fizeti, függetlenül attól, hogy az árrögzítés érvényben van.

A bevezetés utáni első adatok biztató tendenciát mutatnak: az árrögzítést választó ügyfelek több mint fele (56,6%) az eredetileg rögzített áron folytatja a foglalást.

 

Dinamikus árképzés: kihívás a repülőjegyvásárlásban

A légitársaságok általában dinamikus árképzést alkalmaznak, a kereslet és a rendelkezésre állás alapján változtatják a viteldíjakat a nyereség optimalizálása érdekében. Ezért az ügyfelek akár 30 százalékkal többet fizethetnek egy jegyért egyetlen héten belül. Ráadásul a jegyárak a főszezonban akár 50 százalékkal is emelkedhetnek a csúcsidőszakon kívüli időszakokhoz képest. A legjelentősebb áremelkedések jellemzően az indulás előtti 14 napos időszakban figyelhetők meg.

Foglalj most, fizess három nap múlva - erre ad lehetőséget az új szolgáltatás

Fotó: 123rf.com

A Price Lock arra szolgál, hogy az utazóknak előnyt biztosítson: rögzítve az aktuális árakat, megkerülve a jövőbeni kiugrásokat, és biztosítva a nyugodt döntéshozatali folyamatot.

 

Árrögzítés csak a jegyárra

A szolgáltatás igénybevételéhez az ügyfeleknek a jegyár 10%-ának megfelelő foglalót kell fizetniük. Amennyiben a zárolás lejárta előtt a viteldíj emelkedik (200 euró felső határig), akkor is az eredeti, alacsonyabb árat kell fizetni. Árcsökkenés esetén az új, alacsonyabb árat vehetik igénybe.

Jelenleg a Price Lock kizárólag a repülőjegy árára vonatkozik, mivel a Kiwi.com a légitársaságok eltérő politikái miatt nem tudja garantálni a kiegészítő szolgáltatások, például a poggyász vagy a biztosítás rögzített árát - derül ki a közleményből.