Három utazási iroda katalógusbemutatója

Forrás: turizmus.com

 2018. március 04. 16:06

Közös rendezvényen ismertette 2018-as katalógusát a TdM Travel, a Mouzenidis Travel és az Unitravel március 1-jén.

Miután a cég alapítójával együtt felelevenítette a cég történetének első éveit, a TdM Travel útjait Gyurkovics Lívia ügyvezető ismertette, de mivel – mint mondta –, senki nem szereti az unalmas prezentációkat, egy zenés videó levetítésével. A cég annak idején dominikai charterrel kezdett, de azóta profilváltás volt. Az elmúlt mintegy 25 évben 36 katalógusa volt az utazási irodának, és 56 desztinációra szerveztek utakat. A 2018-as katalógusukban 28 desztináció szerepel, ezek azonban hosszabb távon is megmaradnak. A TdM Travel egyik fontos úticélja Gyurkovics Lívia személyes kötődése miatt is Olaszország. Az olasz kínálat nagyon széles: az egy hétvégés buszos utaktól kezdve repülős körutazásokig és gasztrotúrákig sok minden megtalálható benne. A katalógusban az olasz utak mellett helyet kap többek között Franciaország (Párizs, Burgundia, Provence), Svájc, Ausztria, Bajorország, Németország, Csehország, Lengyelország, Erdély, Szlovénia. Az egzotikusnak számító utak közül talán a 13 napos „Kanada és New England kincsei” nevű hajóút tűnik a legizgalmasabbnak.

A  három utazási iroda katalógusa

Fotó: turizmus.com

A Görögország vezető utazási irodáját képviselő Mouzenidis Travel ajánlatait Csabai Ferenc értékesítési vezető mutatta be. A cég 26 éve alakult Thesszaloniki központtal, mára viszont már saját szállodalánca és légitársasága van, cargóval is foglalkozik, és külön MICE-részleget működtet. Az idei katalógusban a fő görög célpontok Chalkidiki, Korfu, az Olimposzi Riviéra, Zakinthosz és Kréta. Az iroda repülős utakat szervez, partnere a Travel Service és a Wizz Air. Csabai Ferenc a Mouzenidis Travel erősségei között említette az akár 40-45 százalék kedvezményt biztosít előfoglalási akciókat és a speciális lekéréseket is lehetővé tevő online foglalási rendszert. Felhívta a figyelmet arra, hogy Görögországban 2018. január 1-jétől idegenforgalmi adót vezettek be, amivel minden irodának érdemes számolnia.

A Mouzenidis stratégiai partnere, az Unitravel katalógusát Sipőcz Tamás mutatta be. A kiadványban 28 útiprogram, 18 ország és 118 időpont szerepel, és a repülős-buszos egyéni üdülések mellett külön részt szenteltek benne a kulturális körutaknak, amelyek között autóbuszosat és repülőset is lehet találni. Hosszú hétvégék már tíz városban elérhetőek repülővel. Minden egyes útnál érdemes külön megnézni, milyen méretű kézi- és feladható poggyász van benne az árban. Az Unitravel partnere több útnál a Travel Service és a Wizz Air. A „mediterrán nyár” név alatt a Spanyolországba, Máltára, Az egzotikus úticélok közül új és nagyon jó árú a dubaji út Emirates-géppel, és Sipőcz Tamás kiemelte az USA-körutat is.

A katalógusbemutató végén Végh Balázs, a Mouzenidis Travel igazgatója és Urbantsok Gábor, az Unitravel igazgatója egy közös bejelentést is tett: Urbantsok Gábor kicsit hátrébb lép az iroda operatív munkájából, a stratégiai menedzsmentnek azonban a tagja marad. Az is elképzelhető, hogy idővel a Mouzenidis megvásárolja az Unitravelt.