Háromnapos sztrájk lesz a londoni Heathrow repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2022. július 20. 10:35

Csütörtök reggeltől vasárnap reggelig az eddiginél is nagyobb fennakadásokkal kell számolni a londoni Heathrow repülőtéren, mivel egy üzemanyag-kiszolgáló cég dolgozói sztrájkot jelentettek be.

Többnapos sztrájkot jelentettek be a londoni Heathrow repülőtéren az Aviatio Fuel Services (AFS) üzemanyag-kiszolgáló cég dolgozói a csütörtök reggel 5 órától vasárnap reggel 5 óráig tartó időszakra. A sztrájkban több légitársaság is érintett, köztük a Virgin, a United, a KLM, az Emirates és az Air France – számol be a BBC.

A Unite szakszervezet szerint emiatt több száz késésre is fel lehet készülni. A munkabeszüntetés hátterében a magasabb fizetésre vonatkozó követelések állnak.

A Heathrow repülőtéren az extrém hőség is hátráltatja a földi kiszolgálást, kedden Londonban 40,2 fokot mértek árnyékban.

Csütörtöktől egy üzemanyag-kiszolgáló cég dolgozóinak sztrájkja lassítja a kiszolgálást a Heathrow repülőtéren

Fotó: 123rf.com

A sztrájk tovább súlyosbíthatja a repülőtéren a helyzetet, ahol a hamarosan kezdődő iskolai nyári szünet miatt az eddiginél is nagyobb tömegeket várnak.

A repülőtér egy hete jelentette be, hogy a munkaerőhiány miatt naponta maximum százezer induló utast fogad szeptember 11-ig.