Háromszáz járatot töröltek Amszterdamban

Forrás: Independent

 2019. január 08. 15:01

A viharos szél miatt alig van használható kifutópálya Amszterdamban. Összesen mintegy 300 járatot töröltek.

A KLM 200 európai járatát függesztette fel. Ez a lépés Párizst érintette a legrosszabbul, de oda legalább van vasúti összeköttetés. Az Eurostar nevű vonat is normál üzemben közlekedik a londoni St. Pancras pályaudvar és Amszterdam között. A britek is rosszul jártak, hiszen minimum hetven érkezés és indulás hiúsult meg, többnyire a KLM járattörlései miatt. Nem indul repülő Berlinbe, Koppenhágába, Frakfurtba, Madridba, Genfbe, Münchenbe, Oslóba, Stockholmba, Velencébe, Firenzébe és Prágába, a távolabbi célpontok közül pedig Moszkvába és Isztambulba. Az independent.co.uk beszámolója szerinta  még közlekedő járatok is gyakran több órát késnek. A bud.hu-n olvasható információk szerint a ma délután és késő este várható KLM-gép menetrend szerint meg fog érkezni Amszterdamból Budapestre.

Az utasoknak nem jár kártérítés

Fotó: pexels.com

A légitársaság és a repülőtér is azt javasolja az utasoknak, hogy figyeljék a járatinformációs oldalakat, és lépjenek kapcsolatba a légitársaságok ügyfélszolgálatával. A KLM minden utasának felajánlja, hogy díjmentesen átfoglalhatja repülőjegyét egy későbbi időpontra, és ez vonatkozik partnereire, az Air France-ra és a Delta Airlines-re is. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk” – mondta a KLM képviselője.

Mivel a problémát a rossz idő okozta, az utasokat nem illeti meg kártérítés. Szigorú szabályok írják elő viszont, hogy az utasoknak élelmet és szükség esetén szállást is kell adni, amíg nem tudnak elutazni.

Kapcsolódó cikkek

Repülés környezettudatosan

2018. december 10.