300 millióra bírságolta a kormányhivatal a Wizz Airt

Forrás: MTI

 2019. augusztus 07. 17:50

Az elmúlt két hónapban hétszer rendeltek el vizsgálatot a Wizz Air ellen, és ebből öt esetben állapítottak meg fogyasztóvédelmi szabálysértést.

Ismétlődő jogsértések miatt 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala első fokon a Wizz Air légitársaságra.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára elmondta, hogy a hivatal az elmúlt két hónapban hét esetben folytatott fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Airrel szemben. Ötben állapított meg fogyasztóvédelmi szabálysértést.

Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító társaságok, ezért a kormányhivatal első fokon 300 millió forint bírságot szabott ki.

Az elmúlt két hónapban öt esetben állapítottak meg fogyasztóvédelmi szabálysértést a Wizz Air ellen

Fotó: Wikipedia

A kormányhivatal a május 25-i Frankfurt–Budapest, a június 6-i London–Budapest, a június 19-i Brüsszel–Budapest, a június 25-i London–Gatwick-Budapest és a június 30-i Marosvásárhely–Budapest járattal kapcsolatban állapított meg fogyasztóvédelmi szabálysértést.

A Wizz Air június 25-i London-Gatwick–Budapest járatán utazók több mint 24 órás késéssel indulhattak csak útnak, június 30-án pedig a Marosvásárhely–Budapest járatnál a helytelen utastájékoztatás és az utasok megtévesztése, illetve a velük szemben tanúsított magatartás miatt indult eljárás.

A Gazdasági Versenyhivatal éppen a múlt héten közölte, hogy elfogadta a Wizz Air kötelezettségvállalását egy másik kifogásolt ügyben, a Wizz Flexszel kapcsolatban, így a szolgáltatást 2010 óta igénybe vevő fogyasztóknak együttesen 250 millió forint kompenzációt fizet a légitársaság.