Harry herceg a fenntartható turizmusért kampányol (videó)

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 12:50

A turisták felelősségteljes magatartásának szükségességére szeretné felhívni a figyelmet egy új videófilm, amely a Travalyst fenntarthatósági kampánya keretében került fel a YouTube-ra néhány nappal ezelőtt.

A Travalyst nevű nonprofit szervezetet Harry herceg hozta létre olyan vállalatok partnerségével, mint a Booking.com, az Expedia Group, a Google, a Skyscanner, a Trip.com Group, a Tripadvisor és a Visa. A szervezet célja, hogy megnevezze és segítsen keresztülvinni azokat a rendszerszintű változtatásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a fenntartható utazás a jövőben a rétegigényeket kiszolgáló kategóriából átkerüljön a mainstreambe.

A humoros videóban Harry herceget két ellenőr – Rhys Darby és Dave Fane színészek – zavarja meg magányos kocogása közben. Elmondják neki, hogy kiértékelték, mennyire volt környezetbarát a viselkedése legutóbbi új-zélandi utazása alatt.

Harry végül elég jó osztályzatot kap, köszönhetően például annak, hogy egy szálláshelyen 12 törölközőből csak egyet használt el egész tartózkodása alatt és nem folyatta a vizet fogmosás közben. Az eredményt egy eldobott cukorkás papír húzta le az ellenőrök szerint.