Hat európai városba újraindítja járatait a Tarom

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2020. április 25. 09:27

A 2019-es évet közel 35 millió eurós veszteséggel záró román állami légitársaság úgy döntött, május 2-től újraindít néhány külföldi járatot.

A Tarom április 24-én jelentette be, hogy május 2-től kezdve szakaszosan újraindítj több külföldi járatát. Május 2-án Amszterdamba, 4-én Athénba, 6-án Párizsba, Frankfurtba és ismét Amszterdamba, 8-án Münchenbe indulnak a légitársaság gépei, a helyfoglalás már elindult. A járatok tervezett rendszerességéről a Tarom nem nyilatkozott, vélhetően az utasforgalom függvénye lesz.

Az Európai Bizottság (EB) február végén rábólintott, hogy a Tarom 36,7 millió euró támogatást kapjon az államtól, az április 23-i kormányülésen pedig összesen 130 millió euró hitelt szavazott meg a kabinet a Tarom és Blue Air magán légitársaság számára „a koronavírus okozta veszteségek áthidalása" cimkével.

Május elején újraindítja járatai egy részét a román légitársaság

Fotó: Tarom

Az már biztos, hogy az induló járatokon az egészségügyi, távoltartási feltételek szigorúak lesznek, a hír kapcsán ezt Adina Vălean, az EB román származású légügyi biztosa is megerősítette.