Hat új Ryanair-járat a nyári menetrendben

Forrás: turizmus.com

 2018. november 27. 15:48

Hat új járatot indít Budapestről a Ryanair a 2019-es nyári menetrendi időszakban – jelentette be az ír diszkont légitársaság november 27-én.

Bariba, Cagliariba, Corkba, Riminibe, Sevillába és Thessalonikibe egyaránt heti két-két Ryanair-járat közlekedik majd, ezzel 39-re nő a légitársasággal Budapestről elérhető úti célok száma. 200 millió dolláros beruházással két új Boeing 737-800 típusú repülőgépet is szolgálatba állítanak, ezekkel együtt összesen hat gép állomásozik majd a magyar fővárosban.

Olga Pawlonka, a Ryanair Közép-Kelet-Európáért és a balkáni régióért felelős értékesítési és marketing menedzsere a budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a hat új útvonal várakozásaik szerint 13 százalékkal növeli a cég budapesti forgalmát, éves szinten a 3 milliós utasszámot is elérhetik a repülőtérről. Az ír légi cég Magyarország 2. számú légitársasága, és elkötelezett a forgalom további növelése iránt – tette hozzá.

Olga Pawlonka, a Ryanair regionális menedzsere

Fotó: turizmus.com

 

Szó esett a Ryanair új, 2018. november 1-jétől érvényes csomagpolitikájáról is, amelynek értelmében a kézipoggyászt már csak az elsőbbségi szolgáltatás megváltása vagy kiegészítő csomagdíj megfizetése esetén lehet felvinni. Olga Pawlonka elmondta azt is, hogy várakozásaik szerint a jelenleg még veszteséges Laudamotion jövőre már nullszaldós lehet. A Ryanair nyáron vásárolta meg az osztrák diszkont légitársaság 75 százalékát.

A hat új járat bejelentését megünneplendő a légitársaság weboldalán 2018. november 29. éjfélig 3059 Ft-tól foglalhatók repülőjegyek a mostantól márciusig terjedő időszakra.