Hatalmas érdeklődés a Thai Turisztikai Hivatal szakmai reggelijén

Forrás: turizmus.com

 2018. április 19. 16:50

Április 19-én reggel egy thai ihletésű reggelivel összekötött prezentációra invitálták a szervezők a hazai pultos, utazási irodás szakembereket a Continental Budapest szállodába.

A házigazda a Thai Turisztikai Hivatal és partnerei, a bécsi indulású Thai Airways és a thaiföldi biztosítások specialistája, a Mondial Assistance voltak. A rendezvény magyarországi szervező partnere a PR in Hungary Kft.

A rendezvény résztvevői

Fotó: Grósz Balázs

Az esemény egy három megállós roadshow első állomása, amit hamarosan követ egy pozsonyi és egy prágai esemény is. A budapesti szakmai reggeli iránt kimagaslóan nagy volt az érdeklődés, több mint 70 utazási irodai munkatárs vett részt az edukációs programon.

Az előadók és a PR in Hungary Kft. csapata

Fotó: Grósz Balázs

A B2B esemény különlegessége pedig, hogy a thai szakmai reggelit egy helyszínről közvetített, nagyközönségi rádiós kvízjátékkal kötötték össze, melyben partnerük a Jazzy rádió  „Millás reggeli" népszerű műsora – tudtuk meg Ali Marzoukitól, a Thai Turisztikai Hivatal hazánkért is felelős, régiós vezetőjétől. A játékban résztvevő szerencsés hallgatót a Thaiföld turizmusával kapcsolatos kérdésekre helyes válaszokat adók közül sorsolták, és egy egyhetes thaiföldi nyaralással lett gazdagabb. A nyereménysorsolást – közjegyző jelenlétében – élőben közvetítette a rádió FB oldalán is.

Nyereménysorsolás a Jazzy rádióban

Fotó: Grósz Balázs

Ali Marzouki prezentációjában kiemelte, hogy a magyar vendégek különösen fontosak Thaiföld számára, és évről-évre növekszik az országba látogató magyarok száma. 2017-ben 32.748 honfitársunk utazott Magyarországról az ázsiai országba, ami 19,7%-os növekedést jelent a 2016-os évhez viszonyítva, de a közép-európai régió is 9% feletti növekedést produkált ugyanezen időszak alatt 414.000 utasszámmal. A képviselő beszélt az ország turisztikai kínálatáról és a látnivalók, turisztikai szolgáltatások „milliónyi” árnyalatáról, az ország belföldi közlekedéséről és a növekvő számú járatokról, nemzetközi reptereiről.

Az idei magyarországi promócióval kapcsolatban elmondta, hogy április 20-án veszi kezdetét az Aréna Plázában a Thai Napok, amire sok szeretettel várják a nagyközönséget egy héten keresztül érdekes programokkal, infotainment eszközökkel. Az utazási irodások között pedig meghirdette a Thai Specialista programot, mely egy, Thaiföld alaposabb megismerését szolgáló online edukációs platform. A regisztráló és  részvevők irodások közül pedig tizet egy régiós, őszi megafamtripre invitál, melynek időpontja szeptember végére esik.

Ali Marzouki

Fotó: Grósz Balázs

Karol Nieciecki, a Bécs-Bangkok közvetlen járatot üzemeltető, thai tulajdonú Thai Airways bécsi képviseletének sales&marketing vezetője részletesen bemutatta a Skytrax díjnyertes légitársaság flottáját, szolgáltatásait, és tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a jelenleg Bécsből heti négy járatot (hétfő, csütörtök, szombat, vasárnap) üzemeltető cég április 20-tól kapacitást növel, és pénteki járattal egészül ki a menetrendje.  Emellett a mostani Boeing 777 -300 gépeket Dreamlinerek váltják fel az útvonalon, és ez a légitársaság egyetlen európai desztinációja, ahová ezzel a géptípussal közlekedik. A Thai Airways tavaly november közepén indította közvetlen járatait a bécsi fővárosból a bangkoki hub-ba – ahogy arról korábban írtunk is. Az osztrák fővároson kívül napi járatuk van Münchenbe és Frankfurtba, és hetente háromszor közlekednek közvetlenül Phuketre is Frankfurtból.

Karol Nieciecki

Fotó: Grósz Balázs

Nagy Róbert, a Mondial Assistance magyarországi irodavezetője a biztosítások fontosságára hívta fel a vendégek figyelmét, és részletes tájékoztatást adott a kárrendezés menetéről. A 2017-ben „Az év utazási biztosítója” díjat elnyert vállalat az egyik legmegbízhatóbb biztosítási partner thaiföldi utazások esetén is. Az irodavezető prezentációjában részletesen bemutatta, hogy  milyen káreseményeket tapasztaltak a Thaiföldre utazók körében, kitért a kárstatisztikákra, ami egyértelműen alátámasztotta, hogy valóban komoly kockázattal jár, ha valaki biztosítás nélkül utazik bármelyik desztinációba is.

Nagy Róbert

Fotó: Grósz Balázs

A prezentációkat egy közös „családi” fotó és kötetlen beszélgetések követték, ahol az előadókat tudták kérdezni a szakmabeliek.