Határon átívelő együttműködés jöhet létre két közel-keleti turisztikai célpont között

Forrás: turizmus.com

 2023. november 09. 11:43

A Rász el-Haima Turisztikai Fejlesztési Hatóság (RAKTDA) és az Ománi Turisztikai Fejlesztési Vállalat (OMRAN Csoport) november 7-én szándéknyilatkozatot írt alá határon átívelő közös turisztikai együttműködésről Muszandam kormányzóság - Omán északi része és Rász el-Haima emirátus között.
A megállapodást az Egyesült Királyságban, Londonban írta alá Raki Phillips, a RAKTDA vezérigazgatója és Dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi, az OMRAN Csoport vezérigazgatója a World Travel Marketen (WTM), a turisztikai szakma egyik legrangosabb éves szakkiállításán. A megállapodás mindkét fél számára hivatalos platformot biztosít a közös fejlesztésekhez és promóciókhoz, tovább erősítve Rász el-Haima és Muszandam kimagasló pozícióját a térség turisztikai térképén.

Így egyetlen utazás alkalmával kényelmesen beutazhatjuk majd mindkét célállomást, Rász el-Haimát és Muszandamot is.

Földrajzilag is tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mindössze 90 perces autóútra van a közös határ, a Hajar-hegységnél. A két célállomás kulturális öröksége és történelmi kapcsolata is egymást erősítik, és természetes módon kiegészítik egymást.

Turisztikai együttműködés született Rász el-Haima és Muszandam között

Fotó: Rász el-Haima Turisztikai Fejlesztési Hatóság

 

Az együttműködés keretében tervben van a Muszandam és Rász el-Haima közötti közlekedés és a határátlépés megkönnyítése, közös turisztikai csomagok, közöttük aktív turisztikai ajánlatok fejlesztése, illetve közös marketing és PR kampányok elindítása is - közölte az Aviareps Kft., az emírség magyarországi képviselője.