Határon átnyúló kerékpáros fejlesztés Esztergomban és Párkányban

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 02. 11:55

Határon átnyúló kerékpárkölcsönző-rendszert alakítanak ki Esztergomban és Párkányban. A Mária Valéria Bike családbarát és energiahatékony közösségi közlekedést kínál a helyieknek és turistáknak.

A projektben 14 új kerékpárkölcsönző állomást alakítanak ki több ponton mindkét városban: nyolcat Esztergomban és hatot Párkányban. Az állomásokon a hagyományosak mellett elektromos bringákat is lehet majd kölcsönözni, hiszen 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár) – hangzott el az infoesztergom.hu cikke szerint a projekt részleteit ismertető sajtótájékoztatón.

Az új közösségi szolgáltatással szeretnék még jobban összekötni a határ két oldalán élő lakosokat, a Párkányba és Esztergomba érkező turistákat.

Az Esztergomot és Párkányt összekötő Mária Valéria híd

Fotó: pixabay.com

A szolgáltatásnak köszönhetően még több személy kelhet át a határon és ezzel párhuzamosan csökkenhet a környezetszennyezés is – emelték ki a sajtótájékoztató résztvevői, Romanek Etelka, Esztergom polgármestere, Szabó Eugen, Párkány polgármestere, Hernádi Ádám miniszteri biztos és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A teljes projekt mintegy 300 millió forintból valósul meg, amihez  Esztergom önkormányzatának 7,5 millió forint önrészt kell biztosítania.