Hatékonyan lobbizott a MUISZ

Forrás: turizmus.com

 2016. március 30. 17:51

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége - több társszervezet támogatása melletti - hatékony lobbitevékenységének köszönhetően új gyalogos-átkelőhely kialakítása kezdődött meg a Hősök terén március közepén.

A Kós Károly sétány elején (a Városligeti tó feletti Millenniumi híd hídfőjénél) új, háromszög alakú járdasziget létesül, aminek köszönhetően a Kós Károly sétányt keresztező eddigi gyalogos-átkelőhely két szakaszra tagolása mellett, új gyalogos-átkelőhely kerül kialakításra a tér közepe felé is. A Kós Károly sétányon meglévő kerékpársávok a tér két oldalán össze lesznek kötve az Andrássy út szerviz útjával, így folyamatossá válik a kerékpáros infrastruktúra is az Andrássy út és a Kós Károly sétány között.

Az új átkelő egy régóta hiányzó biztonságos gyalogos kapcsolatot biztosít a Millenniumi Emlékmű és a Kós Károly sétány között. Az új kialakítás mellett bármely irányban haladnak a gyalogosok, egyszerre mindig legfeljebb csak egy sávot kell keresztezniük, ami a gyalogosoknak biztonságosabb közlekedést biztosít. A BKK tájékoztatása szerint a beruházás várhatóan májusban fejeződik be.