Hatodszor ölt a bika Spanyolországban

Forrás: MTI

 2015. augusztus 17. 17:51

Újabb embert öklelt halálra egy bika Spanyolországban, ahol ezen a nyáron már ő a hagyományos bikafuttatások hatodik áldozata.

Az 53 éves férfit lakóhelye, a dél-spanyolországi Blanca fesztiválján döfte meg a rátámadó bika hatszor is a szarvával múlt csütörtök este – közölte a The Local angol nyelvű spanyol hírportál.

A lottóárus áldozat megpróbált kitérni a bika elől, amely egyenesen feléje tartott, ám lecsúszott a kordonról, és éppen a feldühödött állat szarvára esett. Miután a földre került, a bika még többször beledöfött. A férfi a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Idén nyáron ő a hatodik halálos áldozat a Spanyolországban népszerű bikafuttatásokon. Előző vasárnap egy okostelefonjával a futtatást filmező férfit öklelt fel egy bika, a férfit súlyos sérülései miatt már szintén nem tudták megmenteni a kórházban.

Egy héttel korábban egy bikafuttatást a kerítés mögül néző 89 esztendős férfit nyársalt fel egy bika. Két további áldozat júniusban egy hét alatt hunyt el bikaökleléstől, egy francia turistával pedig júliusban végzett egy bika.