Hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 12. 13:45

A rekord mértékű utasforgalom növekedésnek köszönhetően a parkolási igények is dinamikusan nőnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ezért a Budapest Airport hatszintes parkolóházat épít a 2. Terminál előtti parkolóterületen.

Októbertől módosul a parkolási rend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körül, ugyanis ekkor veszi kezdetét a BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében megvalósuló új parkolóház kivitelezése. A több millió euróba kerülő épület 2500 parkolóhelyet biztosít majd a repülőtérre érkező autósoknak. Átadása 2020 második negyedévében várható.

A parkolóház látványterve

Fotó: turizmus.com

A jelenlegi Terminál Parkoló területén megvalósuló új létesítményből mindkét terminálépület közvetlen összeköttetéssel elérhető lesz. A kivitelezési időszakban a Terminál Parkolót használó ügyfeleket alternatív helyszínekre irányítják, ahonnan a terminálépületek szintén kényelmesen elérhetők. A Budapest Airport a repülőtéri jelzőtábla-rendszert úgy módosítja, hogy az ügyfelek könnyen megtalálják a használni kívánt parkolót.

Érdemes folyamatosan tájékozódni a parkolási lehetőségekről

Fotó: turizmus.com

A Budapest Airport honlapján ITT olvashatók a parkolással kapcsolatos hírek. Az oldal a kivitelezési időszakban folyamatosan frissül, és első számú információs forrásként szolgál majd a repülőtéri parkolásról.