Háttérképek a Lufthansa támogatásával

Forrás: turizmus.com

 2017. november 17. 12:46

A kilencvenes évek közepén Chuck O'Rear a Sonoma Highway mellett parkolva készítette el a világ egyik legismertebb fényképét - a Bliss (Gyönyörűség) című zöld domb lett a Microsoft Windows XP operációs rendszerének alapértelmezett háttérképe.
Huszonegy évvel később a Lufthansa „Amerika új nézőpontból” (New Angles of America) címmel közzétette a Chuck által készített háttérképek következő generációját.

„Közel 76 évesen most kezdem felismerni, milyen fontos szerepet játszott a Microsoft Bliss c. fotója az életemben. A világtörténelem legtöbbek által látott fényképének alkotójaként szerzett hírnév minden percét élveztem. Nagy izgalommal készítettem el a Lufthansa számára a Bliss hagyományait folytató, okostelefonokra szánt háttérkép-sorozatot, hogy a jövőben is milliók láthassák a világ csodás helyeit az én szememmel” – nyilatkozta Chuck O'Rear.

Gazdag pályafutása során O’Rear rengeteg képet készített a National Geographic és más rangos magazinok megbízásából, de valószínűleg mindig is a Bliss marad legemlékezetesebb alkotása. Állítólag ez a kép a világ legtöbbek által látott fotója.

Az Amerika új nézőpontból c. sorozat három különleges észak-amerikai úti célt örökít meg, amelyek ingyenesen letölthetők a newanglesofamerica.com oldalról.

A fotósorozat képein megörökített helyszínek:

Maroon Bells (Colorado)

Fotó: Chuck O'Rear

Peek-A-Boo Slot (Utah)

Fotó: Chuck O'Rear

 

White Pocket (Arizona)

Fotó: Chuck O'Rear

 

„A Lufthansa mindig ösztönzi, hogy az emberek utazzanak többet mindennapi életük során, és ez a kampány is szorosan összhangban áll ezzel a törekvéssel. Amerikában rengeteg a festői táj, így a három helyszín kiválasztása jelentette számunkra a legnagyobb kihívást. Partnerünk, a United segítségével könnyen eljutottunk ezekre a csodálatos helyekre, amelyeket szeretnénk, ha utasaink is felkeresnének, és amelyek Chuck képein keresztül most még nagyobb ismertségre tehetnek szert” – mondta Kristina Oestroem, a Lufthansa Csoport EMEA-régióbeli marketingvezetője.