Hatvan éves a China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2019. február 28. 16:23

A China Airlines jelenleg 29 ország 161 városába repül, 12.367 embert alkalmaz, flottája 88 gépből áll.

A China Arlines idén is képviseltette magát az Utazás kiállításon, ahol a bécsi reptérrel közös standon mutatta be a légitársaság által kínált termékeket. Az esemény alkalmából Budapestre érkezett Christian Martinek, a China Airlines bécsi központjának újonnan kinevezett, magyar piacért is felelős kereskedelmi képviselője.

Az Európából induló gépek mindegyike közvetlen járatként közlekedik. 2018-ban Bécs, London, Amszterdam, Róma és Frankfurt voltak a légitársaság fő európai átszállási pontjai. A magyar turisták legkedveltebb úti céljai az ázsiai desztinációk után Új-Zéland, Ausztrália és a más légitársaságok  által nehezen megközelíthető Csendes-óceáni Palau és Guam-szigetek voltak. A tavalyi év fő slágerének Bali és Kambodzsa számított. A csoportos kiutazok is egyre gyakrabban veszik igénye a China Airlines járatait ázsiai utazásokhoz, és gyakran megszakítják útjukat Tajvanban néhány napra.

Nőnap alkalmából március 7-én és 8-án kedvezményt ad a jegyárakból a légitársaság

Fotó: Wikimedia Commons

Ha az utasok által választott járat hosszabb tranzit idővel jár Tajpejben, úgy a légitársaság ingyenes tajpeji városnézést biztosít naponta két alkalommal. A magyar utasok turistaként vízum nélkül utazhatnak a szigetországba. Egyre több fiatal repül Tajvanra , Ausztráliába és Új-Zélandra a „Working Holiday” program keretében, ahol tanulhatnak, dolgozhatnak és kirándulhatnak az egyéves vízum birtokában.

2018-ban beindult a Tajpei-Ontario járat, megkötötték az első codeshare megállapodást az Air France által üzemeltetett Párizs-Tajpej közvetlen járatra és a Japan Airlines által üzemeltetett hét japán belföldi járatra. Beindultak a Kaohsiung-Hong Kong-Jakarta és a Taipei-Chongqing útvonalon közlekedő járatok, valamint heti háromra emelték a Tajpej és a csendes óceáni Palau közötti járatok számát. 2018-ban egymás után ötödik alkalommal ítéltek oda a TCSA díjat (Taiwan Corporate Sustainability Award) a China Airlines-nak.

A China Ailines flottája 88 gépből áll, amelyből 70 utas-, 18 pedig teherszállító. A gépek átlagéletkora 8,7 év.