Hazai elköteleződéssel, nemzetközi vizeken - INTERJÚ

Forrás: turizmus.com

 2018. március 14. 15:58

Az idei évtől még magasabb sebességbe kapcsolt a Jet Travel: nemzetközi láncolat tagjaként végképp nem ismernek lehetetlent. Interjú Toldi Gabriellával

A Jet Travelnél megőrizték azt a személyességet is, amely az egyik legértékesebb sajátossága a 2016-ban legjobb corporate utaztatónak választott cégnek, és ami miatt a nagy multik is ragaszkodnak hozzájuk, sőt privát utazásaikkal is hozzájuk fordulnak.

Nagy különbség van aközött, ha valaki lelkiismeretesen végzi a munkáját, és aközött, ha valamit a hivatásának tekint. Utóbbiban benne van egyfajta szenvedély. A te szemedben is mindig ez az elhivatottság csillog, és ez minden terméketekben, szolgáltatásotokban is visszaköszön. Jól érzem?

Toldi Gabriella

Fotó: Jet Travel

Köszönöm, ha így látod. Bár annak idején a véletlen sodort az IBUSZ-hoz, majd a Carlson Wagonlit Travelhez és újra az IBUSZ-hoz, hiszek benne, hogy ennek így kellett lennie. Máshogyan nem is tudnám elképzelni az életem! A családon kívül mi lehet nagyobb kincs az utazásnál?

Ez az elkötelezettség itatja át a napi munkát a Jet Travelnél is. Már több mint egy évtizede alapelvünk, hogy mindig az utas igénye az első, nem pedig az, hogy nekünk milyen kész megoldásaink vannak. Az idő visszaigazolta, hogy ezt partnereink is értékelik.

Mindig igyekszünk kitalálni valami izgalmasat, újat. Ha például a csoport egzotikus gyógyítóhoz akar menni Balin, akkor oda utaztatjuk, ha vulkánt szeretne mászni, felvisszük. Őszre a sport jegyében összeállítottunk egy különleges, 5 nap 4 éjszakás programot is New York-ba, amelyik a 3 fő amerikai sportágat ötvözi, és még a hölgyeknek is tartogat meglepetést.

Régi álmom volt ötvözni a multinacionális cégek profizmusát és erejét a kisebb vállalkozások személyességével. Úgy érzem, a Jetben ez sikerült, és a 2,2 milliárdos forgalom mellett is megtartottuk a cég családias jellegét.

 

Mesélnél erről?

Nálunk a munka a lényeg, nincsenek merev szabályok. Rugalmas a munkaidő, a kollégák sokat utaznak tanulmányutakra, vásárokra. Nyelvoktatást szerveztünk, sőt elindítottuk a Jet Akadémiát is, amely a továbbképzésüket szolgálja tréningekkel, képzésekkel. Az utánpótlás oktatása egyébként is szívügyem, e téren együttműködünk az Edutus Főiskolával, ahol előadásokat is tartok a jövő nemzedékének. (A tanítás egyébként szerepel a bakancslistás terveim között, vonz, inspirál.)

Szerintem kevés olyan iroda van, ahol a kollégák hetente két napot home office-ból dolgozhatnak, de az iroda bababarát és kutyabarát is. Sokat beszélgetünk, járunk csapatépítésekre, segítünk egymásnak a munkában. Jó a csapat. Mára egyébként már 29-re bővült a létszám.

 

A jelek szerint bevált ez a hozzáállás, hiszen szépen fejlődtetek, és minden évre jutott egy „nagy dobás".

Lekopogom, de ez tényleg ez így van. Tavaly irodát nyitottunk Budaörsön is, részben az ottani cégek még profibb kiszolgálására, és benne vagyunk egy kicsi szelettel a kormányzati utaztatásban is. Az év folyamán hat albrandbe szerveztük a tevékenységünket, így létrejött a Jet Corporate, a Jet Incentive, a Jet Event, a Jet Cruise, a Jet Sport és a Jet Adventure, ahogyan az a megújult honlapunkon is olvasható. Most a legnagyobb hangsúly talán a hajózáson és a sport turizmuson van, mindkettő rendkívül népszerű és keresett. De nagy lehetőséget látunk a rendezvényekben, illetve beutaztatással is elkezdtünk foglalkozni, ez 2019-re érik majd be igazán.

 

Ha jól tudom, ez még nem minden...

Igen, a legnagyobb hírt hagytam a végére: tavaly decemberben együttműködési megállapodást kötöttünk az ATPI nevű nemzetközi üzleti utaztató céggel, amelyet az 5-6. legnagyobb között tartanak számon a világon. Régi vágyam volt, hogy behozzunk a cégünk mellé/mögé egy nemzetközi nevet és hátteret, jobban nem is alakulhatott volna.

A Jetnél eddig ismeretlen volt az ügyfélvesztés fogalma, aki az utóbbi időben fájó szívvel, de elpártolt tőlünk, kizárólag azért tette, mert a cégnél előírás volt, hogy worldwide partnerrel kell szerződnie. A mostani együttműködéssel ez az akadály is elhárul, ráadásul az ATPI-al olyan professzionális partnerre leltünk, amely óriási tudással és elképesztő technológiai megoldásokkal, innovációval dolgozik, rengeteget tanulhatunk tőlük.

Amerikától Ausztráliáig jelen vannak mindenütt, egy országból csak egy irodával szerződnek. Nagy megtiszteltetés, hogy nálunk ránk esett a választás. Komoly tréningeken kellett megfelelnie minden kollégánknak ahhoz, hogy egyáltalán jogosultságot kapjunk a rendszereikhez. Az eredmények pedig már most jelentkeznek, már az első hónapban érkezett hozzánk megkeresés az ATPI-on keresztül: a tagirodáktól és ATPI corporate partnerek felől is.

Ezzel a háttérrel úgy érzem, tényleg nincs lehetetlen!

 


 

ATPI – Jet Travel együttműködés

Decemberben együttműködési megállapodást írt alá a nemzetközi porondon jelentős szerepet betöltő, innovációiról is ismert ATPI üzleti utaztató cég és a Jet Travel. Eszerint a Jet Travel az eddiginél is szélesebb körű és személyre szabott szolgáltatásokkal várja partnereit.

Az ATPI a világ legnagyobb tapasztalattal rendelkező és legrégebben alapított utaztató cégeinek egyike, amely 1936 óta van jelen az iparágban. Az ATPI Group mostani formájában 2002 óta létezik, ekkor egyesült Nagy-Britannia és Hollandia több jelentős cége, köztük a TelMe Farebase technológiai vállalat.

Az cég 2010-ben kezdte fejleszteni nemzetközi franchise és partnerhálózatát, amely mostanra 70 feletti irodával rendelkezik világszerte. Az első saját tulajdonú irodát Sydney-ben nyitották, több komoly utazási társaság felvásárlását követően végül a nagynevű Griffin Travel felvásárlása tette fel a pontot az i-re 2014-ben. Az ATPI tavaly egyesült a Direct Travel amerikai utazási irodával, ezzel megerősítve a tengerentúli pozícióját. Ma 13 országban rendelkeznek saját irodával.

Versenytársaik közül is kiemelkednek jövőbe mutató, korszerű és innovatív technológiai megoldásaikkal. Tevékenységük négy pilléren áll, melyek a következők: ATPI Corporate Travel, ATPI Griffstone (energia és hajózás), ATPI Corporate Events és ATPI Sport Events.

Szellemiségük egybecseng a Jet Travel elveivel, melyek az ügyfelek kéréseit és a személyre szabott termékeket helyezi előtérbe. A cég erejét többek között a nemzetközi lefedettség, a kiváló szakembergárda, a saját fejlesztésű, komoly technológiai megoldások és a nagyfokú rugalmasság adják.

Mindezek előnyeit mostantól a Jet Travel partnerei is élvezhetik.